Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Amazon chce zrušiť ďalších 9000 pracovných miest

Zverejnené:

Upravené: 21. marca 2023 o 9:27

507

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americký internetový obchod Amazon chce zrušiť ďalších 9000 pracovných miest. 

Šéf podniku Andy Jassy to uviedol v dnešnom oznámení zamestnancom. Firma už začiatkom januára oznámila, že zruší zhruba 18-tisíc miest. Amazon má po celom svete vyše 1,5 milióna zamestnancov a pôsobí aj v Českej republike, kde zamestnáva niekoľko tisíc ľudí.

Nové kolo znižovania počtu zamestnancov sa bude týkať najmä cloudových služieb, reklamných aktivít a streamovacej platformy Twitch. Jassy rušenie pracovných miest zdôvodnil súčasnými ekonomickými podmienkami aj neistotou ohľadom budúceho vývoja.

V Českej republike pôsobí Amazon od roku 2013. Od roku 2015 funguje v Dobrovízii pri Prahe jeho distribučné centrum, ktoré teraz zamestnáva vyše 3000 stálych pracovníkov. V korporátnych kanceláriách v centre Prahy má spoločnosť ďalších viac ako 1000 špecializovaných pracovníkov.

K rozsiahlemu znižovaniu počtu zamestnancov v posledných mesiacoch prikročilo množstvo veľkých technologických podnikov. Amazon sa dnes pripojil k spoločnosti Meta Platforms, ktorá minulý týždeň oznámila druhé kolo hromadného prepúšťania.

Meta, ktorá je majiteľom sociálnych sietí Facebook a Instagram či komunikačnej služby WhatsApp, minulý týždeň uviedla, že prepustí ďalších 10-tisíc pracovníkov. Už vlani v novembri firma oznámila, že zruší asi 11-tisíc pracovných miest.

Kim Čong-un vyzval KĽDR, aby bola pripravená kedykoľvek vykonať jadrové útoky

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA