Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Biden poveril Harrisovú, aby viedla úsilie Bieleho domu pri riešení migrácie

Pri delegovaní záležítostí na Harrisovú sa Biden snaží postupovať spôsobom, akým fungovali niektoré procesy počas éry prezidenta Baracka Obamu (2009 – 2017).

Zverejnené:

Upravené: 25. marca 2021 o 12:46

322

Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden, foto: SITA/AP Photo/Andrew Harnik

REKLAMA

SITA

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden v stredu požiadal viceprezidentku Kamalu Harrisovú, aby viedla úsilie Bieleho domu o riešenie problému migrácie na južných hraniciach USA. Harrisová by zároveň mala spolupracovať s krajinami Strednej Ameriky na riešení základných príčin tohto problému.

Problematický z pohľadu migrácie do USA je predovšetkým trojuholník Salvádor, Guatemala a Honduras. Harrisovej úlohou bude vyvíjať tlak na tieto štáty, aby posilnili svoje vlastné hranice.

Pri delegovaní záležítostí na Harrisovú sa Biden snaží postupovať spôsobom, akým fungovali niektoré procesy počas éry prezidenta Baracka Obamu (2009 – 2017). Biden bol v tom čase viceprezident USA a viedol úsilie Bieleho domu o stiahnutie amerických jednotiek v Iraku či dohliadal na implementáciu stimulov v súvislosti s hospodárskou recesiou.

Biden čelí ostrej kritike republikánov za zvýšený príliv migrantov, no dúfa, že Američanom ukáže, že situáciu na hraniciach berie s plnou vážnosťou. Chce tiež zabrániť tomu, aby rastúce humanitárne a politické výzvy zatienili ambiciózny legislatívny program jeho administratívy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA