Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Británia uzavrela Rusku prístup k technológiám rafinácie ropy a jej mene

Zverejnené:

Upravené: 23. júna 2022 o 15:40

309

Zdroj: sohu.com

REKLAMA

Globalnews

Britská vláda vo štvrtok oznámila zavedenie nových sankcií voči Rusku v súvislosti s vývozom tovaru a technológií ropného rafinérskeho a leteckého priemyslu, ako aj s používaním libry šterlingov a bankoviek EÚ v Rusku.

Hovoríme najmä o zákaze vývozu, dodávok a dodávok tovaru a technológií súvisiacich s chemickými a biologickými zbraňami, námorným odvetvím a odvetvím rafinácie ropy, ako aj o vývoze alebo používaní leteckého paliva a prísad do palív v Rusku.

Menové obmedzenia zahŕňajú zákaz vývozu do Ruska alebo používania librových šterlingových bankoviek alebo mien EÚ v Rusku, ako aj zákaz poskytovania, dodávania alebo dodávania takýchto bankoviek osobám spojeným s Ruskom.

Európska únia na dnešnom summite zváži udelenie štatútu kandidáta na členstvo Ukrajine

Treba poznamenať, že niektoré obmedzenia sa vzťahujú aj na územia, ktoré nie sú kontrolované vládou Ukrajiny. Británia tiež zakazuje dovoz, nákup alebo dodávku určitého tovaru „výnosného“, pochádzajúceho z Ruska alebo odoslaného z Ruska.

Ruská federácia bude mať tiež zakázané poskytovať technickú pomoc, finančné a sprostredkovateľské služby súvisiace s dovozom železa a ocele. Ako sa uvádza, britská vláda je „odhodlaná“ uvaliť ďalšie sankcie na Rusko a urobí tak, kým úplne nestiahne svojich vojakov z územia Ukrajiny.

Britská vláda naposledy oznámila sankcie voči Ruskej federácii 16. apríla. Potom Británia uvalila sankcie na hlavu ruskej pravoslávnej cirkvi, patriarchu Kirilla (Vladimir Gundyaev) a množstvo ďalších osôb za vojnu Ruskej federácie proti Ukrajine.

Čína masívne investuje do výroby čipov. Môže za to napätie medzi Pekingom a Washingtonom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA