Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Lavrov odmietol možnosť jadrového útoku na Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 19. apríla 2022 o 16:43

536

Zdroj: southfront.com

REKLAMA

Globalnews

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov ubezpečil, že Rusko neuvažuje o možnosti použitia jadrových zbraní na Ukrajine. Informuje portál Ukrajinská Pravda.

Ruské agentúry citujú Lavrovovu odpoveď rôznymi spôsobmi na otázku, či Rusko uvažuje o použití jadrových zbraní na Ukrajine. Interfax uvádza nasledujúcu odpoveď: „Iba konvenčné zbrane.“

Agentúra RIA Novosti citovala Lavrova, ktorý povedal: „V tejto fáze zvažujeme možnosť konvenčných zbraní.“ Lavrov okrem toho povedal, že Rusko začína ďalšiu fázu „špeciálnej operácie“ na Ukrajine, teda novú etapu vojny.

„Táto operácia bude pokračovať, ďalšia fáza tejto operácie sa teraz začína. Som si istý, že to bude veľmi dôležitý moment celej špeciálnej operácie. Operácia je zameraná na úplné oslobodenie Doneckej a Luhanskej republiky,“ povedal.

Starosta Moskvy hovorí že v meste je ohrozených 200 000 pracovných miest, pretože západné spoločnosti odchádzajú

Ruský minister zahraničných vecí sa zároveň opäť snaží presvedčiť, že Moskva nezmení „režim na Ukrajine“, pretože „ľud by mal mať slobodu voľby“.

Lavrov naďalej trvá na verzii Kremľa: koreňom vojny je túžba Spojených štátov a Západu vládnuť svetu a vytvoriť unipolárny svet. Spojené štáty údajne „pumpovali zbrane na Ukrajinu“, aby vytvorili „predmostie“ proti Ruskej federácii v blízkosti jej hraníc.

Hoci v skutočnosti zbrane začali prichádzať na Ukrajinu v predvečer vojny, keď spravodajské služby už vedeli o dátume ruskej invázie.

Google po novom odkryl na mapách pre verejnosť ruské základne

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA