Sociálne siete

ZAHRANIČIE

NEŠŤASTIE: Len 18-ročný hokejista zomrel po silnom náraze do mantinelu

Zverejnené:

Upravené: 27. decembra 2021 o 12:23

376

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Len v osemnástich rokoch zomrel s ťažkým zranením hlavy hokejista Niclas Kaus z klubu Löwen Frankfurt.

Pri zápase, v ktorom sa jeho tím stretol s  Rote Teufel z Bad Nauheimu, mladý hráč narazil do mantinelu a po piatich dňoch zraneniam podľahol, oznámil klub Löwen Frankfurt na svojich stránkach.

Kryl ruský doping, nakoniec skončil v domácom väzení. Zomrel muž, ktorý vládol atletike

Smutná správa o Kausovom úmrtí prišla deň pred Vianocami. Osemnásťročný hokejista bol v starostlivosti lekárov od 18. decembra. V ten deň sa na ľade stretol s Rote Teufel a v 25. minúte zápasu sa obranca Kaus tvrdo stretol s protihráčom. Súboj, ktorý je v hokeji úplne bežný, však tentoraz skončil tragicky. „Mladík z Frankfurtu však spadol tak nešťastne, že utrpel ťažké poranenia hlavy, musel byť prevezený na kliniku a okamžite operovaný,“ uviedol hovorca klubu Dirk Metz.

Lekárom sa však nepodarilo stabilizovať stav mladého hokejistu a po piatich dňoch zraneniam podľahol. „Ošetrujúci lekári v nasledujúcich dňoch vyčerpali všetky medicínsky dostupné možnosti, ako Niclasov stav stabilizovať a zachrániť mu život – nakoniec bohužiaľ márne,“ napísal hovorca klubu Metz v oznámení.

Niclas Kaus začínal s ľadovým hokejom pri klube Löwen už v šiestich rokoch. V budúcom roku, po absolvovaní strednej školy, chcel študovať na škole Airbusu v Hamburgu, jeho druhou vášňou boli modely lietadiel. O tom, ako bol s ľadovým hokejom spojený, svedčí aj to, že si vlani urobil skúšky na rozhodcu, napísal hovorca klubu.

Viac ako 10 000 ruských vojakov po mesiaci cvičení opúšťa pohraničný región Ukrajiny

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA