Sociálne siete

ZAHRANIČIE

NEMECKO: Desiatky tisíc ľudí protestovali proti koronavírusovým opatreniam

Zverejnené:

Upravené: 28. decembra 2021 o 12:05

507

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Desiatky tisíc ľudí zaplavili nemecké ulice v pondelok pri proteste proti pandemickým opatreniam.

Najviac ľudí vyšlo do ulíc vo východnej časti Nemecka. Protesty mali prevažne pokojný charakter.

V Meklenbursku-Prednom Pomoransku vyšlo do ulíc približne 15 tisíc ľudí, z nich 6 500 šlo demonštrovať v Rostocku. V spolkovej krajine sa v pondelok uzavreli kiná, divadlá, múzeá, vnútorné priestory zoologických záhrad, plavárne a ďalšie zariadenia na trávenie voľného času.

Zomrel svetoznámy bojovník proti apartheidu Desmond Tutu

Tisíce ľudí vyšli do ulíc aj v Brandenbursku, kde od pondelka platia prísnejšie pravidlá. V spolkovej krajine začal platiť limit maximálne desiatich účastníkov súkromných stretnutí vo vnútri alebo vonku. Obmedzenia sú ešte prísnejšie, pokiaľ v domácnosti žije osoba, ktorá nie je očkovaná proti covidu-19.

Veľa protestov sa uskutočnilo aj v Sasku a na demonštrácie vo Freibergu prišli stovky ľudí.

Pri stretoch sa zranilo vyše desať policajtov a niekoľko desiatok protestujúcich bolo zadržaných. Zhruba 5 000 ľudí bolo zhromaždených v Magdeburgu. Viac ako 1000 ľudí protestovalo aj v Koblenze v Porýni-Falcku.

Viac ako 10 000 ruských vojakov po mesiaci cvičení opúšťa pohraničný región Ukrajiny

Počet nových prípadov koronavírusovej nákazy v Nemecku však naďalej klesá. Za posledných 24 hodín Inštitút Roberta Kocha zaznamenal 21 tisíc nových nakazených. Pred týždňom bol ich počet o zhruba 2000 ľudí vyšší.

Napriek tomu však nemecké spolkové krajiny ďalej sprísňujú opatrenia. Niekoľko krajín ohlásilo striktnejšie opatrenia pred vianočnými sviatkami. Okrem Brandenburska a Meklenburska-Predného Pomoranska začali  prísnejšie opatrenia platiť aj v Dolnom Sasku a Bádensku-Württembersku.

Na kauzu agrodotácií a Vadalu sa možno zabudne

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA