Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Nigéria sa chystá zničiť milión vakcín proti Covid-19

Zverejnené:

Upravené: 14. decembra 2021 o 13:41

563

Ilustračný obrázok / Pixabay

REKLAMA

GLOBALNEWS

Nigéria zničí milión dávok vakcíny AstraZeneca proti Covid-19, uviedol najvyšší predstaviteľ zdravotníctva a sľúbil, že krajina už nebude akceptovať vakcíny s krátkou trvanlivosťou, informuje portál Reuters.

Vakcíny, ktoré boli po dátume ich použitia, boli stiahnuté a budú zničené v súlade s protokolom, uviedol v pondelok Dr. Faisal Shuaib, výkonný riaditeľ Národnej agentúry pre rozvoj primárnej zdravotnej starostlivosti (NPHCDA).

Žiadny nigérijský občan nedostal vakcínu s uplynutou platnosťou, dodal Shuaib. Krajina nebude akceptovať žiadne ďalšie vakcíny s rýchlou expiráciou, ako to bolo predtým, ďalej poznamenal.

Doteraz bolo podľa Shuaiba plne zaočkovaných proti koronavírusu iba 3,9 milióna ľudí. Nigéria má pri tom viac ako 211 miliónov obyvateľov.

Biden varuje Putina: Rusko zaplatí „strašnú cenu“, ak napadne Ukrajinu

Minulý týždeň nigérijská vláda potvrdila správy, že v novembri vypršala platnosť približne milióna dávok vakcíny AstraZeneca. Vakcíny dostala krajina od Európy v rámci iniciatívy zdieľania vakcín COVAX.

Médiá uviedli, že vakcíny boli do štyroch až šiestich týždňov po ich doručení a nemohli byť použité včas.

Nigérijská ministerka zdravotníctva Dr. Osagie Ehanireová už skôr poukázala na to, že darovanie prebytočných vakcín Covid-19 s krátkou alebo končiacou dobou použiteľnosti je „medzinárodne veľmi znepokojené“.

V USA sa v noci prehnalo 14 tornád: Zahynuli dvaja ľudia a ďalších päť bolo zranených

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA