Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Rapper Kanye West prestal byť miliardárom. Adidasu a spol sa nepáčili jeho antisemitské výroky

Zverejnené:

Upravené: 27. októbra 2022 o 13:56

897

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americký rapper Ye, predtým známy ako Kanye West, prišiel o status dolárového miliardára po tom, čo s ním rozviazalo spoluprácu niekoľko veľkých korporátnych partnerov kvôli jeho antisemitským výrokom. 

Predovšetkým spolupráca s nemeckým výrobcom športových doplnkov Adidas predstavovala 1,5 miliardy USD rapperovho čistého majetku, odhaduje časopis Forbes. To sa teraz podľa Forbesu znížilo na 400 miliónov USD.

V uplynulých týždňoch s umelcom rozviazali spoluprácu módnej značky The Gap a Balenciaga, sociálnej siete Instagram a Twitter aj jeho agentúra Creative Artists Agency. Všetky spoločnosti sa tak rozhodli kvôli rapperovým vyhláseniam, o ktorých aj on sám naznačil, že sú antisemitské.

Biely dom odmietol kontrolu Muskových spoločností z hľadiska prítomnosti hrozieb pre národnú bezpečnosť

„Ja si môžem hovoriť antisemitské veci, za to sa ma Adidas zbaviť nemôže. A čo?“ povedal Ye 16. októbra v podcaste zameranom na hiphopovú komunitu Drink Champs, teda zhruba týždeň predtým, ako Adidas oznámil okamžité ukončenie spolupráce.

Krátko predtým, ako mu Twitter zablokoval účet, Ye však uviedol, že „nemôže byť antisemitom, pretože čierni ľudia sú v podstate Židia“.

Forbes uviedol, že zvyšných 400 miliónov USD v rapperovom imaní tvoria nehnuteľnosti, hotovosť, jeho hudobná zbierka a päťpercentný podiel vo firme Skims, ktorú vlastní jeho bývalá žena Kim Kardashian.

Stanica CNN poznamenáva, že Ye sa pravdepodobne stále považuje za miliardára, pretože podľa neho „vo Forbese nikto nevie počítať“„Nie je to miliarda, čo mám, ale 3,3 miliardy,“ napísal Forbesu Ye v roku 2020, keď ho časopis prvýkrát uviedol na zozname dolárových miliardárov. Jeho partnerstvo s Adidasom malo podľa neho hodnotu 4,3 miliardy USD a celkové imanie sedem miliárd USD.

Nemecko umožní čínskej firme prevziať podiel v hamburskom prístave. Bude ale menej ako štvrtinový

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA