Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Rodina zastrelenej kameramanky žaluje herca Baldwina a žiada odškodné

Zverejnené:

Upravené: 17. februára 2022 o 9:15

933

zdroj: NYPost

REKLAMA

GLOBALNEWS

Rodina kameramanky žaluje Baldwina a producentov o odškodné, právnik zároveň zverejnil videosimuláciu streľby. Rodina kameramanky, ktorú americký herec Alec Baldwin vlani v októbri omylom zastrelil počas nakrúcania filmu Rust, žaluje hercov a produkčný tím za neúmyselné zabitie.

Pri streľbe bolo porušených niekoľko bezpečnostných opatrení, uviedol právnik Brian Panish, ktorý zastupuje manžela a syna zosnulej Halyny Hutchinsovej v Los Angeles. Pozostalí žiadajú aj finančné odškodnenie a právnik tvrdí, že Baldwin odmietol výcvik so zbraňou. V rámci žaloby tiež zverejnili video s animovanou rekonštrukciou streľby, píše denník Variety.

„Ľahkomyseľné jednanie a úsporné opatrenia“ Baldwina a producentov filmu viedli k smrti Halyny Hutchinsovej, uviedol Panish. Produkcia podľa neho porušila „najmenej 15 pravidiel“ natáčania. Advokát pripravil video s animovanou rekonštrukciou streľby, kde tvrdí, že Baldwin odmietol výcvik so zbraňou, ktorú pri natáčaní filmu používal.

VIDEO: Alec Baldwin sa v najnovšom rozhovore vyjadril, že nestlačil spúšť zbrane

Rodinný právnik rodiny kameramanky Halyny Hutchinsovej využil svedeckú výpoveď na to, aby nechal vytvoriť simulované video z osudného dňa. Na záberoch je vidieť prebiehajúcu skúšku vrátane toho, ako Alec Baldwina postrelí Halynu priamo na scéne.

Niekoľko žalôb už podali aj ďalší členovia natáčacieho štábu. Súbežne s nimi pokračuje aj policajné vyšetrovanie.

Incident sa stal vlani 21. októbra počas natáčania westernu Rust na filmovom ranči v Santa Fe. Baldwin, ktorý vo filme hrá a produkuje ho, so zbraňou manipuloval pri skúške jednej scény a omylom vystrelil. Guľka zabila kameramanku, režisérovi Joelovi Souzovi rovnaká rana spôsobila poranenie ramena.

Baldwin v televíznom rozhovore zo začiatku decembra povedal, že síce držal zbraň, z ktorej vyletel smrtiaci výstrel, odmietol však, že by stlačil spúšť. Herec netušil, že je v zbrani ostrý náboj, a za úmrtie kameramanky tak necíti zodpovednosť.

Alec Baldwin prechádza peklom, Jeho žena má o neho strach

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA