Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Rusko na Ukrajine prišlo o 90 tisíc vojakov, priznávajú zdroje z FSB

Zverejnené:

Upravené: 13. októbra 2022 o 14:05

788

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ruská armáda mohla na Ukrajine nenávratne prísť o viac ako 90 000 vojakov. 

Uviedol to ruský investigatívny portál Važnyje históriu s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z ruskej tajnej služby FSB a nemenovaného bývalého pracovníka tajných služieb.

Nezávislé médium do tejto štatistiky počíta vojakov zabitých v bojoch, ale aj tých nezvestných a tých, ktorí zomreli po zranení v poľných nemocniciach alebo utrpeli také zranenia, ktoré im bránia v návrate k službe v armáde.

Spoločnosť Siemens oslavuje 175 rokov od svojho vzniku

Rusko oznámilo svoje straty naposledy v septembri, keď minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že na Ukrajine zomrelo 5 937 ruských vojakov. Toto číslo ale spochybnili portál Mediazóna a ruská redakcia BBC, ktoré vytvárajú svoju vlastnú bilanciu pomocou informácií o zomrelých vo verejne dostupných zdrojoch.

K dátumu, kedy Šojgu oznamoval cifru 5 937 zabitých vojakov, vedeli Mediazona a BBC o vyššom počte mŕtvych. Do 7. októbra potom bolo podľa tejto dvojice nezávislých médií potvrdených úmrtí najmenej 7 184 ruských vojakov bojujúcich na Ukrajine.

Odhad ruského investigatívneho portálu Važnyje istorii je blízky tomu, s ktorým prišiel na začiatku septembra britský minister obrany Ben Wallace, podľa ktorého bolo na Ukrajine zabitých vyše 25 000 ruských vojakov. Celkové straty ruskej armády Wallace odhadol na viac ako 80 000 ľudí.

Hackeri na internete zverejnili údaje o 1,2 milióna kariet, vrátane českých

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA