Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ruský oligarcha mal spáchať samovraždu po tom, ako sa stal podozrivým z vraždy svojej ženy a dcéry

Zverejnené:

Upravené: 26. apríla 2022 o 15:47

483

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V katalánskom pobrežnom mestečku Lloret de Mar našli v utorok obeseného Sergeja Protosenya. Finančný riaditeľ ropnej spoločnosti Tarkosaleneftěgaz je podozrivý z vraždy svojej ženy a dcéry a je pravdepodobné, že spáchal samovraždu. 

Prípad na seba upútal pozornosť aj vďaka tomu že o deň skôr za podobných okolností našli v Moskve mŕtveho ďalšieho ruského oligarchu aj jeho rodinu.

Španielske médiá informovali, že prvá fáza vyšetrovania naznačuje, že muž zavraždil svoju 18-ročnú dcéru a ženu Nataliu pomocou sekery, zatiaľ čo spali. Celý prípad je však zahalený tajomstvom.

Rodina do svojho domu v Katalánsku dorazila, aby tu strávila Veľkú noc. Protosenya s manželkou a deťmi sa totiž bežne zdržiava vo Francúzsku. Zostal tam tiež aj Protosenyaov najstarší syn, ktorý na podozrivú situáciu upozornil po tom, čo sa svojej matke nemohol dlhší čas dovolať, uviedla španielska stanica Telecinco.

Štyria mŕtvi po pravdepodobnom výbuchu metánu v poľskej uhoľnej bani

Odhadovaný majetok finančného riaditeľa ropnej spoločnosti Tarkosaleneftěgaz dosahuje 400 miliónov eur. Rus zároveň pôsobil na vysokej pozícii ďalšieho ropného giganta – firmy Novatek. Rodina viedla navonok pokojný život, o to viac bola celá udalosť šokujúca.

Iba o deň skôr sa ale podobná situácia odohrala v ruskej metropole v rodine oligarchu Vladislava Avajeva. Ten predtým pôsobil ako kremeľský úradník a spolupracovník Putina, potom bol viceprezidentom Gazprombank.

Jeho telo bolo nájdené v jeho miliónovom luxusnom byte v Moskve, kde pravdepodobne spáchal samovraždu. Predtým podľa dostupných informácií strelil svoju trinásťročnú dcéru a údajne tehotnú ženu do hlavy, písali svetové médiá.

Svoju rodinu takto našla staršia dcéra Avajeva. Dvadsaťšesťročná Annastázia sa do bytu vydala po tom, čo s rodinou stratila kontakt. Ruská polica uviedla, že sa bude zaoberať prípadným spojením prípadu s Avajevovým profesijným životom.

Lavrov odmietol možnosť jadrového útoku na Ukrajinu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA