Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Twitter potvrdil, že Musk chce firmu za pôvodnú cenu 44 miliárd dolárov

Zverejnené:

Upravené: 5. októbra 2022 o 10:25

720

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Internetová spoločnosť Twitter v utorok potvrdila, že dostala ponuku od miliardára Elona Muska, ktorý chce prevádzkovateľa sociálnej siete kúpiť za pôvodne dohodnutú cenu 54,20 dolára za akciu. Transakcia celý podnik ohodnocuje na 44 miliárd dolárov. Akcie Twitteru po správe prudko posilnili a obchodovanie s nimi bolo prerušené.

„Dostali sme list. Zámerom spoločnosti je túto transakciu uzavrieť“ za stanovenú cenu, uviedol hovorca prevádzkovateľa sociálnej siete Twitter. Za dva týždne mal pôvodne kvôli tejto problematickej transakcii medzi spoločnosťou Twitter a Muskom začať súd.

Musk sa na kúpe Twitteru dohodol tento rok v apríli. V júli však oznámil ukončenie dohody, ktoré zdôvodnil tým, že mu firma neposkytla údaje ohľadom falošných a spamových účtov na svojej rovnomennej sociálnej sieti. Spoločnosť Twitter následne Muska zažalovala. Obvinila ho z porušenia podmienok dohody a požiadala súd, aby nariadil dokončenie transakcie za dohodnutú cenu.

Firma označuje Muskove predchádzajúce dôvody na zrušenie dohody iba za zámienky a jeho postup podľa nej súvisí skôr s poklesom cien akcií na burze. Akcie Twitteru dnes po správe prudko posilnili a obchodovanie s nimi bolo načas prerušené.

„Je to jasná známka toho, že Musk poznal, že víťazstvo nad vedením Twitteru na súde je veľmi nepravdepodobné a že táto transakcia v hodnote 44 miliárd dolárov sa tým či oným spôsobom uskutoční,“ uviedol analytik Dan Ives zo spoločnosti Wedbush.

Spravodajské služby NATO varujú pred možným testom jadrového supertorpeda Ruskom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA