Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Vandali vo Francúzsku na silvestra zapálili 874 áut, nie je to však prvý krát

Zverejnené:

Upravené: 3. januára 2022 o 12:14

481

zdroj: YouTube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Vandali vo Francúzsku na silvestra zapálili 874 áut, oznámil na Twitteri francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. 

V roku 2019 takto zhorelo 1316 vozidiel. Agentúra AP pripomína, že zapaľovanie áut v poslednom dni roka sa vo Francúzsku stalo nevítanou tradíciou, za ktorou stojí oslavujúca mládež.

Darmanin uviedol, že na silvestra 2021 bolo týchto prípadov menej vďaka veľkým počtom policajtov v uliciach, vďaka dodržiavaniu predpisov o verejnom poriadku a obmedzení verejných zhromaždení.

Musk predal ďalšie akcie Tesly: Splní svoj sľub predaja 17 miliónov akcii svojej firmy?

AP podotkla, že nie sú k dispozícii informácie o počtoch spálených áut zo silvestra 2020, kedy bolo Francúzsko kvôli pandémii covidu-19 v celoštátnej karanténe.

Vandali vo Francúzsku podobne ako v iných krajinách zapaľujú autá z rôznych dôvodov: môže ísť napríklad o rôzne odkazy gangov alebo o poistné podvody. Avšak táto trestná činnosť sa stala istou silvestrovskou tradíciou. Údajne začala v 90. rokoch minulého storočia v regióne okolo Štrasburgu medzi mladými ľuďmi pochádzajúcimi často z chudobných predmestí.

Na jeseň roku 2005 za necelé tri týždne výtržníci podľa polície spálili 8810 áut počas vlny pouličného násilia. Jeho dejiskom boli predmestia s veľkým počtom chudobných prisťahovalcov.

Ghislaine Maxwell je vinná z napomáhania Epsteinovi pri zneužívaní dievčat

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA