Sociálne siete

ZAHRANIČIE

USA: Vodič zabil počas vianočného sprievodu najmenej päť ľudí, vyše 40 zranil

Zverejnené:

Upravené: 22. novembra 2021 o 17:50

378

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V Spojených štátoch v meste Milwaukee, Wisconsin vošiel vodič SUV do vianočného sprievodu.

Vodič SUV najmenej päť ľudí a vyše 40 zranil, uviedla miestna polícia.

Počty mŕtvych a zranených ešte nie sú finálne. Polícia potvrdila, že jednu osobu v súvislosti s touto udalosťou zadržala. Dôvod, prečo vodič vošiel do sprievodu, ešte nie je známy.

Opitý Sagan v Monaku zranil policajta, bál sa očkovania

„Môžeme potvrdiť, že zahynulo päť ľudí a vyše 40 ďalších bolo zranených. Čísla sa ale môžu zmeniť, pretože zhromažďujeme ďalšie informácie,“ uviedla polícia. Policajný šéf Dan Thompson odmietol zverejniť podrobnosti o zadržanej osobe.

Na videonahrávke možno vidieť, ako SUV červenej farby prelomí bariéry a vrúti sa do vianočného sprievodu. Na ďalšom videu je záznam, ako policajti strieľajú na vozidlo.

Podľa informácií jednej z miestnych televízií vrazilo auto do skupiny tancujúcich dievčat. Ten potvrdil, že členovia klubu a dobrovoľníci sú medzi zranenými.

Prečítajte si tiež: Amerického rappera zastrelili v obchode s koláčikmi

Svedok tragédie uviedol, že k incidentu došlo krátko pred piatou hodinou poobede miestneho času. Vozidlo malo ísť rýchlosťou približne 64 kilometrov za hodinu. „Auto išlo plnou rýchlosťou, a potom som počula krik ľudí,“ povedala Belen Santamariová, ktorá bola na mieste so svojím manželom a dcérou.

O udalosti bol okamžite informovaný americký prezident Joe Biden. „Súcitíme so všetkými, ktorých sa tento hrozný incident dotkol,“ reaguje Biely dom.

VIDEO: Vo Viedni vyčíňali desaťtisíce demonštrantov. Odniesla si to aj polícia

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA