Sociálne siete

ZAHRANIČIE

VIDEO: Vo Viedni vyčíňali desaťtisíce demonštrantov. Odniesla si to aj polícia

Zverejnené:

Upravené: 23. novembra 2021 o 16:00

995

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Desaťtisíce ľudí sa v sobotu v centre Viedne zúčastnili demonštrácie proti epidemickým opatreniam organizovanou opozičnou Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ). 

Na námestí Hrdinov sa zišlo podľa úradného odhadu okolo 40-tisíc ľudí.

Atmosféra bola podľa rakúskych médií vyostrená a došlo aj na potýčky s políciou. Najmenej desať ľudí bolo zatknutých. Niektorí demonštranti zapaľovali pyrotechniku ​​a hádzali na policajtov fľaše a plechovky, najmenej desať ľudí bolo zatknutých. Na bezpečnosť dohliadalo 1300 strážcov zákona.

Usporiadatelia pred konaním akcie odhadovali, že môže doraziť až 100 000 ľudí, úrady naopak počítali s účasťou približne 38 000 protestujúcich.

Čítajte viac: VIDEO: Hrdinský taxikár zamkol atentátnika vo svojom aute. Terorista v ňom vybuchol sám

Minister vnútra Karl Nehammer povedal, že útoky na policajtov sú „úplne neprijateľné“ a poďakoval poriadkovým zložkám. „Pri náročnom zásahu sa zachovali profesionálne a dokázali zaistiť bezpečnosť,“ povedal. Polícia kontrolovala aj dodržiavanie protiepidemických pravidiel, ktoré kážu, že účastníci protestov pri viac ako 50 ľuďoch musia mať nasadené respirátory.

Podľa APA sa účastníci demonštrácie mobilizovali cez sociálnu sieť Telegram a polícia očakáva, že dorazia aj pravicoví extrémisti. Bezpečnostné sily očakávali aj možné útoky proti vládnym úradom, sídlam a nemocniciam, preto bola posilnená ich ostraha.

Amerického rappera zastrelili v obchode s koláčikmi

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA