Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Kolumbii suspendovali sudkyňu, na pojednávaní ležala polonahá v posteli

Zverejnené:

Upravené: 24. novembra 2022 o 12:03

356

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V kolumbijskej Cúcute dočasne suspendovali sudkyňu, ktorá rozhodovala o zrušení väzby obžalovaného. Pri súdnom pojednávaní totiž ležala polonahá v posteli a fajčila cigaretu. Prezradil ju kratučký videozáznam, na ktorom zívala a vyzerala veľmi nesústredene. Informoval o tom denník El País.

Pojednávanie sa konalo minulý týždeň prostredníctvom videokonferencie. Sudkyňa Vivian Polaníaová počas neho mala rozhodnúť o pokračovaní väzby muža obvineného z umiestnenia bomby v kasárňach. Už od samého začiatku však bolo poznať, že sudkyňa sa príliš nesústredí.

Zodpovedala zmätene a po dlhších pomlkách, kameru mala vypnutú. Keď oznámila zamietnutie prepustenia obvineného na slobodu, mal slovo jeho advokát. Ten povedal, že rozhodnutie nerozumie a chcel ho zdôvodniť.

Kosovo a Srbsko dospeli k dohode, skončí tým ťahavý spor o poznávacie značky áut

„V päťdesiatpäťdesiatej minúte aktivovala kameru a naskytol sa nám žalostný obrázok: bola ospalá, strapatá, ležala v posteli a bola polonahá,“ citoval El País zo zdôvodnenia pozastavenia výkonu funkcie sudkyne.

Asi po dvadsiatich sekundách prokurátor upozornil sudkyňu, že má zapnutú kameru, a ona ju vypla. Nasledujúci deň advokát obžalovaného podal sťažnosť na správanie sudkyne.


Disciplinárna komisia zatiaľ trojmesačné suspendovanie sudkyne zdôvodnila okrem inej neúcty k účastníkom konania a porušením sudcovského kódexu obliekania. Sudkyňa Polaníaová sa podľa miestnych médií už v minulosti preslávila na sociálnych sieťach zdieľaním svojich fotografií v spodnej bielizni či príspevkami so sexuálnym podtextom.

Europoslanci schválili rezolúciu, v ktorej označujú Rusko za štát podporujúci terorizmus

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA