Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Včera sa skončilo sa tretie kolo ukrajinsko-ruských rokovaní

Zverejnené:

Upravené: 8. marca 2022 o 10:43

383

zdroj: aa.com.tr

REKLAMA

GLOBALNEWS

končilo sa tretie kolo mierových rozhovorov medzi Ukrajinou a Ruskom, informujú zahraničné médiá.

Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak na Twitteri uviedol, že pri rokovaniach došlo k malému pokroku ohľadne logistiky humanitárnych koridorov. Dodal, že intenzívne rozhovory sa týkali aj prímeria a bezpečnostných záruk, a že obe strany budú v rozhovoroch o prímerí pokračovať.

Ruské ministerstvo obrany v pondelok oznámilo, že od rána otvára dovedna šesť humanitárnych koridorov vo viacerých ukrajinských mestách a pozastavuje paľbu. Ruský vyjednávač Vladimir Medinskij ďalej uviedol, že v rámci politického urovnania situácie nedošlo k pokroku. Zároveň však vyjadril nádej, že ďalšie kolo rokovaní bude produktívnejšie.

Únia začne skúmať žiadosti Ukrajiny, Gruzínska a Moldavska

„Naše očakávania sa pri rozhovoroch nenaplnili, ale dúfame, že nabudúce budeme schopní urobiť výraznejší krok vpred,“ povedal Medinskij a dodal, že „rokovania budú pokračovať„. Medinskij okrem toho povedal, že dosiaľ nefungoval žiaden z humanitárnych koridorov, pričom z tejto skutočnosti obvinil Ukrajinu.

Niektoré koridory však vedú do Bieloruska alebo Ruska, čo Ukrajina označila za „nemorálne“. Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí neskôr v priebehu dňa obvinilo Moskvu z toho, že napriek prísľubu koridorov a zastavenia paľby pokračovala v ostreľovaní ukrajinských miest vrátane Kyjeva.

Svetová banka poskytne Ukrajine vyše 720 miliónov dolárov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA