Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Náboženský rituál pri rieke v Johannesburgu zmietla povodeň, utopilo sa 14 ľudí

Zverejnené:

Upravené: 5. decembra 2022 o 14:58

258

zdroj: YouTube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Štrnásť ľudí zahynulo v noci z piatku na sobotu v rieke neďaleko Johannesburgu. Zúčastnili sa náboženského rituálu vo väčšej skupine, zmietla ich prívalová povodeň. S odvolaním sa na novú bilanciu juhoafrických záchranných služieb o tom dnes večer informovala agentúra AFP.

Obete zmietla prívalová povodeň spôsobená silnými búrkami. Po ďalších ľuďoch záchranári stále pátrajú.

„Bolo objavených ďalších päť tiel, takže bilancia stúpla z deviatich na 14 mŕtvych,“ uviedol dnes večer hovorca záchranných zložiek. „Nádeje, že by nezvestní mohli byť nájdení živí, slabne,“ dodal.

Očitý svedok vypovedal stanici BBC, že na brehu aj kameňoch v riečke Jukskei severne od Johannesburgu stálo okolo 30 veriacich, keď sa privalila voda a zmietla ich.

Pastor vykonávajúci krst sa zachránil, keď sa na poslednú chvíľu chytil vetvy skláňajúcej sa nad riekou.

Tímy policajtov, hasičov aj vodných záchranárov dnes pokračovali v pátraní ďalej po prúde rieky, napísal na twitteri hovorca Robert Mulaudzi, ktorý príspevok doplnil videom, na ktorom záchranári pátrajú v teraz už pokojnej a plytkej rieke.

Jeden z účastníkov krstu Victor Ncube povedal miestnej televízii eNCA, že sa mu z rieky podarilo vytiahnuť päť ľudí, ktorých voda niesla viac ako 100 metrov.

Prívalové povodne sú v oblasti Johannesburgu v období dažďov bežné.

V Belgicku začína súd s teroristami z bruselského letiska a metra. Proces je najväčší v dejinách krajiny

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA