Sociálne siete

Šport

Poľsko plánuje hostiť olympijské hry v najbližších 20 rokoch

Zverejnené:

Upravené: 17. augusta 2024 o 12:08

255

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Poľský premiér Donald Tusk uviedol, že Poliaci by mohli hostiť letné olympijské hry v roku 2040 alebo 2044.

Slová politika cituje portál dzieje.pl.

Tusk zdôraznil, že Euro 2012 si európski partneri stále pamätajú ako organizačné majstrovské dielo a veľa infraštruktúry je už pripravených na usporiadanie olympijských hier.

„Skutočná perspektíva, berúc do úvahy predchádzajúce rozhodnutia, záväzky a vyhlásenia Medzinárodného olympijského výboru, je rok 2040 alebo 2044,“ povedal premiér.

Minister športu Slawomir Nitras tiež ubezpečil, že z organizačného hľadiska je Poľsko schopné hostiť hry, ktoré má niektoré z dokončených priestorov. Svoj zámer predstaviť projekt rozvoja poľského športu oznámil v novembri a dodal, že stratégia sa bude počítať do roku 2040, aby sa Poľsko pripravilo na olympijské hry.

„Dúfam, že zimu a jar budúceho roka strávime vážnou diskusiou so športovou komunitou o tom, ako dosiahnuť, aby sa olympijské hry v Poľsku uskutočnili, boli úspešné a stali sa hnacou silou nielen športu, ale aj Poľska ako celku, ako sa to stalo v prípade Eura 2012,“ povedal Nitras.

Pripomeňme, že Poľsko skončilo na olympijských hrách 2024 v Paríži na 42. mieste v medailovom poradí, pričom získalo 1 zlatú, 4 strieborné a 5 bronzových.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA