Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Putinova teória víťazstva je vyčerpanie Ukrajiny

Zverejnené:

Upravené: 17. októbra 2024 o 17:20

47

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Súčasná teória o víťazstve ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine má za cieľ predĺžiť vojnu a tvrdí, že ruské jednotky môžu prežiť západnú podporu Ukrajiny a zlomiť ukrajinský odpor víťazstvom v opotrebovacej vojne.

Vojenskí analytici zdôraznili, že strednodobé a dlhodobé obmedzenia ruských vojenských kapacít a vojensko-priemyselnej výroby podkopú schopnosť Ruska udržať konzistentné útočné operácie zamerané na predĺženie vojny a vyčerpanie Ukrajiny.

Putin a ruské vojenské velenie zaviazali ruskú armádu viesť na rok útočné operácie pozdĺž frontovej línie na východe a severovýchode Ukrajiny, ktorých cieľom je vyčerpať ukrajinské sily a zabrániť Ukrajine v akumulácii potrebnej pracovnej sily a logistických prostriedkov na vedenie protiofenzívnych operácií, ktoré sú v rozpore s ruskou iniciatívou v celom bojisku.

Putin a ruské vojenské velenie pravdepodobne považujú udržanie iniciatívy na celom bojisku za strategickú prioritu a preukázali svoju toleranciu voči dlhotrvajúcim útočným operáciám, ktoré vedú k postupným, plazivým postupom ďaleko od plánovaných operačných cieľov.

Teória Putinovho víťazstva je založená na skutočnosti, že ruské jednotky budú vykonávať po sebe idúce útočné operácie donekonečna, ale tieto vyčerpávajúce útoky pravdepodobne zhoršia stav ruskej živej sily a techniky natoľko, že ruské sily budú nútené spomaliť tempo ofenzívy aspoň v určitých sektoroch frontu, čo dáva ukrajinským jednotkám príležitosť bojovať a prípadne prevziať iniciatívu na bojisku v týchto oblastiach.

Rusko sa v súčasnosti spolieha na obnovu veľkých, ale obmedzených zásob vybavenia zo sovietskej éry, aby nahradilo značné straty na Ukrajine, a zdá sa, že zásoby sa vyčerpávajú čoraz rýchlejším tempom.

Rusko využíva partnerstvá so Severnou Kóreou a Iránom na nákup munície a vojenského vybavenia a spolupracuje s Čínskou ľudovou republikou (ČĽR) na získavaní kritických komponentov pre obrannú výrobu, ale tieto medzinárodné nákupy nebudú schopné uspokojiť všetky logistické potreby Ruska na Ukrajine.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA