Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Muskov majetok rástol o 34 miliárd dolárov denne vďaka rekordnému rastu akcií Tesly

Zverejnené:

Upravené: 25. októbra 2024 o 16:13

72

large Elon Musk sita efdd
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Majetok Elona Muska vo štvrtok vzrástol o 33,5 miliardy dolárov, keďže akcie spoločnosti Tesla Inc. zaznamenali najväčšie zisky za viac ako desať rokov, čím upevnili jeho náskok na zozname miliardárov.

Informuje o tom agentúra Bloomberg.

Akcie skončili deň o 22 % vyššie a dostali sa do kladnej bilancie za rok po tom, čo automobilka vykázala svoj najväčší štvrťročný zisk od leta 2023. Musk predpovedal 30% nárast predaja áut v budúcom roku počas webového vysielania po správe a tiež oznámil, že Cybertruck po prvýkrát dosiahol štvrťročný zisk.

Skok prišiel po štyroch štvrťrokoch sklamaní vo finančnej výkonnosti najväčšieho svetového výrobcu elektromobilov, ktorý čelil klesajúcemu dopytu medzi spotrebiteľmi.

Bol to tretí najväčší nárast majetku Muska, ktorý zvýšil jeho celkový čistý majetok na 270,3 miliardy dolárov, čo je o 61 miliárd dolárov viac ako Jeff Bezos, ktorý je na druhom mieste. Zhruba tri štvrtiny Muskovho bohatstva pochádzajú z akcií a opcií Tesly, ako aj z významných podielov v SpaceX, sociálnej platforme X a umelej inteligencii xAI.

„Moja predpoveď je, že Tesla bude najhodnotnejšou spoločnosťou na svete, a možno s veľkým náskokom,“ povedal Musk.

Akcie Tesly prudko vzrástli po tom, čo najväčší svetový výrobca elektromobilov oznámil väčší štvrťročný zisk, ako sa očakávalo, a predpovedal „mierny nárast“ dodávok v tomto roku a výrazný skok v roku 2025.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA