Sociálne siete

COVID19

Gröhling: Cez víkend by sa mali dať zaočkovať pedagogickí zamestnanci do 55 rokov

Vakcinácia by sa podľa ministra mala začať v sobotu 13. februára vo väčšine krajských miest a v Martine.

Zverejnené:

Upravené: 27. februára 2021 o 10:34

1551

krajci grohling
Zľava: Minister zdravotníctva Marek Krajčí a minister školstva Branislav Gröhling, foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Cez víkend by sa mali dať zaočkovať vakcínou od AstraZeneca pedagogickí zamestnanci do 55 rokov a cez týždeň pedagogickí zamestnanci nad 55 rokov. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Vakcinácia by sa podľa neho mala začať v sobotu 13. februára s najväčšou pravdepodobnosťou vo väčšine krajských miest a v Martine. Viac informácií by mal priniesť spolu s ministrom zdravotníctva SR Marekom Krajčím (OĽaNO) na dnešnej tlačovej konferencii o 17:30.

Minister školstva uviedol, že v prvej fáze by sa mali dať očkovať učitelia, asistenti a vychovávatelia. „Začne sa s tými, ktorí pracujú v materských školách, na prvom stupni základných škôl a končiacich ročníkoch stredných škôl v krajských mestách,“ priblížil. Doplnil, že prvá fáza by mala trvať najbližšie tri týždne a následne sa budú identifikovať ostatní zamestnanci škôl tak, aby boli všetci zaočkovaní v čo najkratšej dobe.

Gröhling uviedol, že učitelia sa v očkovacích centrách budú preukazovať potvrdením o statuse učiteľa či pedagogického zamestnanca od riaditeľa školy. Dodal, že systém na overenie pedagogických zamestnancov sa nastavuje od stredy 10. februára. Formulár by mal byť v dohľadnej dobe distribuovaný na školy a zverejnený v aScAgende a eŠkole. Aj aplikácia na prihlasovanie, ktorú pripravuje Národné centrum zdravotníckych informácií SR (NCZI SR), by mala byť spustená v najbližšej dobe.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA