Sociálne siete

DOMOV

Stranu SaS mrzí odchod Ďuriš Nicholsonovej, jej rozhodnutie však rešpektujú

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová vo štvrtok 11. februára oznámila, že sa rozhodla odísť zo strany SaS.

Zverejnené:

Upravené: 12. februára 2021 o 10:20

994

sulik
Richard Sulík (SaS), foto: SITA/Branislav Bibel

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Stranu Sloboda a Solidarita (SaS) mrzí odchod europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Jej rozhodnutie však v strane rešpektujú. Uviedol to hovorca SaS Ondrej Šprlák. „Mrzí nás, že sa naša zakladajúca členka takto rozhodla. Poznáme ju dlho, vieme, že toto jej rozhodnutie nepadlo ľahko, no rozhodla sa slobodne a my to budeme rešpektovať,“ dodal Šprlák.

Europoslankyňa sa rozhodla odísť z SaS

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa rozhodla odísť z SaS. Uviedla to včera večer vo svojom profile na sociálnej sieti. Tvrdí, že kauza, ktorú rozpútala, spôsobila strane problémy a prehĺbila napätie vo vládnej koalícii. Nicholsonová na tlačovej konferencii 8. februára povedala, že Slovensko prišlo o miliardu eur z eurofondov.

Europoslankyňa si myslí, že nezvládla formu tlačovej konferencie, a preto vyznela ako frontálny útok na vicepremiérku Veroniku Remišovú (Za ľudí), čo jej je ľúto. Forma je podľa nej často dôležitejšia ako obsah. „Pýtate sa, prečo som to nemohla riešiť s vicepremiérkou Remišovou. Pre dve veci. Informáciu o nevyužitej miliarde som sa dozvedela až po funuse, keď sa s tým nedalo nič robiť. A po druhé, žiaľ, v tejto koalícii sú nie vždy vzťahy nastavené na efektívnu spoluprácu a ústretovú komunikáciu,“ podotkla.

Nicholsonová verí, že jej voliči pochopia, že za odchodom zo strany nie je zbabelosť, „ale že ide o priznanie si politickej zodpovednosti a o novej politickej kultúre nielen rozprávať, ale tak aj konať“.

Gröhling dúfa, že Ďuriš Nicholsonová sa raz do SaS vráti

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) dúfa, že sa europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová raz do strany vráti. Uviedol to vo svojom profile na sociálnej sieti. „Nemá zmysel komentovať koaličné dorozumenia, pretože tie tu vždy boli a budú a ako človek, ktorý myslí optimisticky a preferuje konštruktívnu prácu pred hádkami, vždy verím, že nezhody sa utrasú. Lucia, tvoje rozhodnutie musím rešpektovať. Ďakujem ti veľmi pekne za tvoju prácu a držím ti palce doma aj v zahraničí,“ dodal Gröhling.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA