Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Erdogan diskutoval o obilnom koridore a rozhovory s Ukrajinou s Putinom

Zverejnené:

Upravené: 18. novembra 2022 o 12:50

449

REKLAMA

Globalnews

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v telefonickom rozhovore s ruským prezidentom Vladimírom Putinom diskutoval o obilnom koridore a potrebe diplomatických rokovaní medzi Kyjevom a Moskvou.

Treba poznamenať, že Erdogan poďakoval prezidentovi Putinovi za jeho „konštruktívny postoj“ k predĺženiu Istanbulskej dohody o vývoze obilia o 120 dní.

Erdogan povedal, že oddialenie vojny medzi Ruskom a Ukrajinou zvyšuje riziká, preto je dôležité obnoviť diplomatické rokovania.

Erdogan je presvedčený, že ukrajinský “obchod s obilím” sa predĺži

Dodal, že kontakty medzi ruskými a americkými spravodajskými lídrami v Turecku zohrávajú kľúčovú úlohu pri predchádzaní nekontrolovanej eskalácii.

V rozhovore sa hovorilo aj o Putinovom návrhu na vytvorenie uzla zemného plynu v Turecku. Erdogan uviedol, že pracovné skupiny vykonajú potrebné technické, právne a obchodné posúdenia, aby čo najskôr dosiahli spoločné ciele.

Ako bolo oznámené, Istanbul vo štvrtok súhlasil s predĺžením prác na „obilnom koridore“ na vývoz potravín z troch ukrajinských námorných prístavov o ďalších 120 dní.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA