Sociálne siete

DOMOV

Na kauzu agrodotácií a Vadalu sa možno zabudne

Zverejnené:

Upravené: 28. decembra 2021 o 12:03

910

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Antonio Vadala si bol istý, že jeho vyšetrovanie na Slovensku bude ukončené.

Vadala je talianskom mafiánovi, na ktorého Ján Kuciak vo svojom poslednom článku. No dnes to vyzerá tak, že na kauzu agrodotácii a Vadalu sa zabudne. Upozornili nato noviny.sk.

„Včera dali sťažnosť, mali by ma pustiť dnes, lebo prišli papiere a všetko je v poriadku,“ povedal Vadala z talianskeho väzenia, kde čakal na súd za pašovanie kokaínu z Latinskej Ameriky. V rozhovore zo svojou priateľkou ale neriešil svoju drogovú kauzu, ale podvody s agrodotáciami na Slovensku.

Slovenská prokuratúra odovzdala Vadalov prípad Talianom po vražde Jána Kuciaka, ktorý písal o Ndranghete u nás. Vadala si bol však istý, že vyviazne bez trestu: „Vyšetrovateľka mi povedala, že oni otvorili prípad, lebo keď novinári písali, že ja som kradol dotácie, nebola to pravda. A toto bolo v spise 10 rokov dozadu a nebola žiadna koruna zaplatená, nič. Oni otvorili a zatvorili. Poslali to tu, žeby nemali nič riešiť na Slovensku.“ 

COVID: Z 2376 PCR testov bolo 383 pozitívnych na koronavírus

Napokon sa ukázalo, že minimálne v otázke toho, ako sa skončí vyšetrovanie dotácií na pôdu mal Vadala pravdu. Talianska prokuratúra sa nimi prestala zaoberať a náš Špecializovaný súd čaká na podklady od jesene.

„Talianska prokuratúra podala návrh na zastavenie trestného stíhania obžalovaného Antonina Vadalu, z dôvodu premlčania trestného činu. Pokiaľ príslušný taliansky súd o tejto veci nerozhodne, nemôžeme konať,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

V roku 2022 sa nevyhneme ani zdraženiu za dodávku tepla

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA