Sociálne siete

ZAHRANIČIE

RUSKO: Moskva vyhostila troch slovenských diplomatov

Zverejnené:

Upravené: 28. marca 2022 o 16:22

819

Zdroj: Facebook/ Slovenské veľvyslanectvo v Rusku

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ministerstvo zahraničných vecí považuje vyhostenie troch pracovníkov Veľvyslanectva SR v Moskve za neopodstatnený krok.

„Ministerstvo to považuje za neopodstatnený krok, nakoľko slovenskí diplomati, na rozdiel od ruských diplomatov v SR, všade vo svete striktne dodržiavajú Viedenský dohovor o diplomatických stykoch a diplomatické zvyklosti,“ uviedol slovenský rezort diplomacie. Ten o vyhostení pracovníkov Veľvyslanectva SR v Moskve informovala Ruská federácia.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí pred dvoma týždňami rozhodlo o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR. Dôvodom bolo ich pôsobenie v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. Slovensko k tomuto kroku pristúpilo na základe vyhodnotenia slovenských spravodajských služieb.

Biden povedal sobotňajšom rozhovore povedal, že netúži po zmene režimu v Rusku

V súvislosti s vyšetrovaním vyzvedačstva a korupcie prepojenej s Ruskou federáciou zadržala polícia viacero osôb. Spravodajskí dôstojníci ruskej vojenskej rozviedky GRU mali pôsobiť pod krytím diplomatickej misie ambasády.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová vo štvrtok v nadväznosti na krok Slovenska uviedla, že vyhostenie ruských diplomatov povedie k degradácii bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami.

Ceny pohonných látok prudko rastú, zdražovanie bude pokračovať

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA