Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Scholz povedal, že nedovolí Ukrajine zaútočiť na Ruskú federáciu bez ohľadu na rozhodnutie iných krajín

Zverejnené:

Upravené: 15. septembra 2024 o 16:13

105

REKLAMA

Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že nedovolí Ukrajine zasiahnuť Rusko nemeckými zbraňami, aj keď iné krajiny takéto povolenia udelia.

Scholz počas rozhovoru s občanmi v meste Prenzlau v Brandenbursku, píše Welt.

Kancelár zdôraznil, že sa v každom prípade bude držať svojho odmietnutia umožniť Ukrajine používať nemecké zbrane dlhého doletu na útoky na ciele hlboko v Rusku.

„Toto zostáva v platnosti. Preto sa budem držať svojho postoja, aj keď sa ostatné krajiny rozhodnú inak… Neurobím to, pretože si myslím, že je to problém.“ povedal Scholz.

V komentári k správam, že Spojené štáty môžu zrušiť existujúce obmedzenia, tiež poznamenal, že nie všetky špekulácie sú pravdivé.

Politici zo Slobodnej demokratickej strany Nemecka a Zelených, ktorí sú súčasťou federálnej koalície, 13. septembra opäť vyzvali na odblokovanie dodávok riadených striel Taurus na Ukrajinu na útoky dlhého doletu proti Rusku.

Hoci Spojené štáty, Británia a Francúzsko presunuli do Kyjeva svoje vlastné rakety dlhého doletu, Nemecko je stále proti poskytnutiu Taurusu Ukrajine, pretože sa obáva eskalácie zo strany Moskvy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA