Sociálne siete

ZAHRANIČIE

USA uvalili sankcie na ruskú spoločnosť kvôli severokórejským raketám

Zverejnené:

Upravené: 14. januára 2022 o 9:09

655

Ilustračný obrázok / Pixabay

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americké ministerstvo financií uvalilo sankcie na šiestich Severokórejčanov, ako aj na jedného ruského občana a ruskú spoločnosť, pričom boli obvinení zo „šírenia zbraní hromadného ničenia“, informuje portál Reuters.

Washington oznámil najnovšie sankcie v stredu. Označil ich za súčasť „pokračujúceho úsilia v boji proti zbraniam hromadného ničenia a balistických rakiet KĽDR“.

Sankcie sa zameriavajú na „na nezákonné obstarávanie tovaru na výrobu zbraní“, uviedol námestník ministra pre terorizmus Brian Nelson.

Choe Myong Hon, občan KĽDR so sídlom v ruskom Vladivostoku, je obvinený z poskytovania ruského „vybavenia súvisiaceho s telekomunikáciami“ severokórejskej organizácii Druhá akadémia prírodných vied (SANS). Na túto organizáciu USA v roku 2010 uvalili sankcie.

„Maznajte“ sa s domácimi zvieratami aby ste ostali v teple, odkázala energetická spoločnosť zákazníkom

Ďalej boli sankcionovaní štyria Severokórejčania so sídlom v Číne boli za údajné obstarávanie oceľových zliatin, softvérov, chemikálií a iného tovaru. Menovite ide o Sim Kwang Soka a Pyon Kwang Chola, ako aj Kim Song Huna a Kang Chol Haka.

Americké ministerstvo financií uviedlo, že jeho kroky nadväzujú na šesť severokórejských odpálení balistických rakiet od septembra 2021. Každé odpálenie bolo v rozpore s rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN. Posledný test sa uskutočnil v utorok, pričom Pchjongjang tvrdil, že úspešne odpálil nadzvukovú raketu.

Polovica Európy sa v priebehu najbližších týždňov nakazí Covidom, vyhlásila WHO

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA