Sociálne siete

ZAHRANIČIE

„Maznajte“ sa s domácimi zvieratami aby ste ostali v teple, odkázala energetická spoločnosť zákazníkom

Zverejnené:

Upravené: 11. januára 2022 o 14:01

334

Ilustračný obrázok / Pixabay

REKLAMA

GLOBALNEWS

Spoločnosť SSE Energy Services zaslala e-mailom zoznam 10 „jednoduchých a nákladovo efektívnych“ odporúčaní na „udržiavanie tepla“ v zime bez ústredného kúrenia, informuje portál The Telegraph.

Jeden z najväčších dodávateľov energie v Spojenom kráľovstve bol nútený ospravedlniť sa po tom, čo zákazníkom poslal „urážlivé“ tipy na úsporu energie. Tie napríklad navrhovali, že by mohli ušetriť na účtoch za kúrenie „maznaním“ svojich domácich miláčikov a „drepmi s výskokom“.

V Taliansku zomrel predseda Európskeho parlamentu David Sassoli

V príspevku zaslanom zákazníkom e-mailom v pondelok spoločnosť odporučila 10 „jednoduchých a nákladovo efektívnych spôsobov, ako sa túto zimu zohriať“. Rady zahŕňajú abstinenciu od alkoholu, vykonávanie domácich prací a „podporovať prietok krvi“ jedením zázvoru.

Spoločnosť odstránila príspevok a ospravedlnila sa po tom, čo poslanci označili tipy za „urážlivé“. Keďže milióny rodín v súčasnosti čelia kríze v dôsledku rastúcich účtov za energiu. Jeden vládny predstaviteľ dokonca povedal novinám, že rada vyznela „ako nejaká nočná mora“.

„Povedať vám, aby ste si namiesto zapnutia kúrenia obliekli sveter, ak si to nemôžete dovoliť, v čase takých ťažkostí pre toľké rodiny, je jednoznačne urážlivé,“ vyhlásil labouristický poslanec Darren Jones.

Vo vyhlásení firma uviedla, že je „v rozpakoch“ zo „zle posúdeného a neužitočného“ blogového príspevku a „chápe, aká ťažká bude situácia pre mnohých našich zákazníkov tento rok.“ Spoločnosť povedala pre BBC, že príspevok odstránila, aby ho „aktualizovala“ o „zmysluplnejšie informácie pre zákazníkov“.

Majster sveta v streleckej disciplíne zomrel po tom, čo sa „omylom postrelil“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA