Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Polovica Európy sa v priebehu najbližších týždňov nakazí Covidom, vyhlásila WHO

Zverejnené:

Upravené: 11. januára 2022 o 14:21

767

Ilustračný obrázok / Pixabay

REKLAMA

GLOBALNEWS

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie súčasné analýzy naznačujú, že viac ako polovica populácie Európy bude nakazená variantom Omikron v nasledujúcich šiestich až ôsmich týždňoch, informuje portál Reuters.

Riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Európu Hans Kluge v utorok dôrazne varoval pred šírením koronavírusu.

„Pri tomto tempe Inštitút pre metriky a hodnotenie zdravia predpovedá, že viac ako 50% populácie bude infikovaných Omikronom v najbližších 6-8 týždňoch,“ povedal Kluge na tlačovom brífingu.

Najvyšší predstaviteľ WHO pre Európu uviedol, že v prvom týždni roku 2022 bolo na kontinente 7 miliónov nových prípadov Covid-19. Tento údaj naznačuje, že prevalencia variantu Omikron sa v priebehu dvoch týždňov zdvojnásobila.

„Maznajte“ sa s domácimi zvieratami aby ste ostali v teple, odkázala energetická spoločnosť zákazníkom

Vysoko nákazlivý variant už spôsobil obrovský nárast počtu infekcií na celom kontinente. Minulý týždeň Francúzsko zaznamenalo viac ako 300 000 prípadov Covid-19 za 24 hodín.

V pondelok španielsky premiér Pedro Sanchez uviedol, že je možno čas zmeniť spôsob sledovania vývoja Covid-19. Mala by sa začať používať metóda podobná chrípke, pretože jej smrteľnosť klesla.

To by znamenalo brať vírus ako endemickú chorobu, a nie ako pandémiu, bez zaznamenávania každého prípadu a bez testovania všetkých ľudí s príznakmi.

Konflikt je reálny, varuje šéf NATO

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA