Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

NATO reagovalo na výzvu poľského ministra zahraničných vecí zostreliť ruské rakety nad Ukrajinou

Zverejnené:

Upravené: 3. septembra 2024 o 10:48

228

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Hovorca NATO v komentári k výzve poľského ministra zahraničných vecí Radosława Sikorského zostreliť ruské rakety nad územím Ukrajiny uviedol, že členovia Aliancie majú právo brániť svoj vzdušný priestor, ale takéto kroky by mohli ovplyvniť celú Alianciu.

Uviedol to Europa Press.

HovorcaNATO uviedol, že Aliancia „má zodpovednosť zabrániť ďalšej eskalácii ruskej vojny“ a „nie je stranou konfliktu a nestane sa stranou konfliktu“ na Ukrajine.

Uznal právo každého člena Aliancie brániť svoj vzdušný priestor, ale varoval, že kroky jednotlivých štátov na podporu Ukrajiny „môžu ovplyvniť aj NATO ako celok“.

„Preto musia spojenci pokračovať v úzkych konzultáciách,“ dodal hovorca.

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski uviedol, že Poľsko a ďalšie krajiny susediace s Ukrajinou sú „povinné“ zostreliť ruské rakety ešte predtým, ako vstúpia do ich vzdušného priestoru.

Ukrajina už predtým upozornila na skutočnosť, že západné štáty jej môžu pomôcť odraziť masívne ruské raketové útoky na kritickú a energetickú infraštruktúru, aby mohla západnými zbraňami zasiahnuť raketové nosiče hlboko na ruskom území.

Ako už bolo oznámené, obyvatelia Poľska sa domnievajú, že jeho armáda by mala zostreliť objekty letiace nad poľským územím počas ruských útokov na Ukrajinu, aj keď si nie sú istí, o aké objekty ide.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA