Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Prezidentské voľby v USA: Harrisová pred Trumpom v kľúčových 7 štátoch

Zverejnené:

Upravené: 30. augusta 2024 o 11:59

191

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Prieskum Bloomberg News/Morning Consul zistil, že demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová vedie alebo kandiduje po boku republikána Donalda Trumpa v každom zo siedmich kľúčových štátov, o ktorých sa predpokladá, že rozhodnú o osude volieb.

Prieskum uskutočnený v štátoch po Národnom zhromaždení Demokratickej strany ukazuje, že Harrisová znížila alebo negovala Trumpov náskok v kľúčových ekonomických otázkach a etablovala sa ako tá, ktorá je dôveryhodnejšia.

Viceprezident vedie najmä o 2 percentuálne body medzi registrovanými voličmi v siedmich štátoch.

Novinári tiež uviedli, že Harris vrátil do hry kľúčové štáty „slnečného pásu“, ako sú Georgia a Nevada. Nikde to nie je zjavnejšie ako v Severnej Karolíne, kde má Harris teraz náskok 2 percentuálnych bodov.

Ako bolo naznačené, žiadny demokratický prezidentský kandidát tam nezvíťazil od Baracka Obamu v roku 2008 a Trump viedol o 10 percentuálnych bodov v apríli.

Rastúca popularita Harrisovej v Severnej Karolíne viedla republikánov k tomu, že za posledných päť týždňov minuli viac ako 16 miliónov dolárov na protrumpovské televízne reklamy.

Prieskumu sa zúčastnilo 4 962 registrovaných voličov v siedmich kľúčových štátoch: 805 v Arizone, 801 v Georgii, 702 v Michigane, 450 v Nevade, 700 v Severnej Karolíne, 803 v Pensylvánii. Prieskum sa uskutočnil online od 23. do 27. augusta.

„Slnečný pás“ Spojených štátov zahŕňa štáty Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, Nové Mexiko, Severná Karolína, Oklahoma, Južná Karolína, Tennessee, Texas, Kalifornia, Nevada a Virgínia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA