Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trump v Kapitole kritizoval balík pomoci pre Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 14. júna 2024 o 11:08

243

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Donald Trump kritizoval balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 60 miliárd dolárov počas stretnutia za zatvorenými dverami so zástupcami Republikánskej strany v Kapitole 13. júna.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na účastníkov stretnutia.

Na stretnutí za zatvorenými dverami bývalý americký prezident povedal, že bude pracovať na rozšírení republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov a vyzval svojich straníckych kolegov, aby upustili od vnútorných sporov.

Trump hovoril aj o konkrétnych politických krokoch – najmä vyzval na upustenie od myšlienky zákazu potratov na federálnej úrovni, zníženie daní z príjmu z prepitného, aby získali hlasy pracovníkov služieb, a podporu ciel na ochranu amerického oceliarskeho priemyslu.

Trump sa často chválil, že ak by sa stal prezidentom, mohol by do 24 hodín vyjednať mierovú dohodu medzi Ruskom a Ukrajinou. Opakovane však odmietol verejne rozviesť, ako by to mohol urobiť.

V médiách sa objavili správy, že Trump chce údajne tlačiť na Ukrajinu, aby urobila ústupky Ruskej federácii a odovzdala ukrajinské územia pod jej kontrolu – najmä Krym a Donbas.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA