Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Väčšina Nemcov verí, že kancelárovi Scholzovi chýbajú vodcovské kvality

Zverejnené:

Upravené: 15. augusta 2024 o 16:28

213

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Sociologický prieskum v Nemecku ukázal, že väčšina obyvateľov krajiny sa domnieva, že kancelár Olaf Scholz nezvláda dobre svoje povinnosti a chýbajú mu vodcovské kvality.

Údaje z prieskumu citované ZDF.

Najmä 62 % respondentov sa domnieva, že vláda na čele so Scholzom nefunguje dobre, ďalších 33 % je presvedčených, že sa jej darí. Ďalších 58 % je nespokojných s kancelárom Scholzom, 36 % respondentov hodnotí jeho prácu dobre.

Kritizované sú najmä vodcovské kvality kancelárky: len 16 % respondentov potvrdzuje ich prítomnosť, zatiaľ čo približne tri štvrtiny (76 %) sa domnievajú, že Olaf Scholz v posledných týždňoch nepreukázal žiadne vodcovské kvality.

Zároveň len 29 % respondentov je za to, aby Scholz nominoval svoju kandidatúru na post kancelára po druhýkrát, 67 % je proti.

Napriek kontroverzii v nemeckej vládnej koalícii 74 % opýtaných verí, že vláda vydrží až do ďalších volieb v roku 2025. Iba 21 % očakáva, že koalícia skončí predčasne.

Prieskum uskutočnila výskumná skupina Wahlen od 12. do 14. augusta. Zúčastnilo sa ho 1 334 ľudí.

V júli Scholz oznámil svoj zámer opäť nastúpiť do funkcie predsedu vlády.

Nemecký vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck tiež uviedol, že nevylučuje možnosť uchádzať sa o post predsedu nemeckej vlády v najbližších parlamentných voľbách v roku 2025.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA