Sociálne siete

Šport

Od 1. septembra maximálne 1000 ľudí na podujatiach vonku

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 23:58

424

j Fjr UQ  So Sy P Rloap QQ  Teheln pole bcddc

REKLAMA

14. august 2020 09:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA 14. augusta (SITA) – Konzílium odborníkov vo štvrtok rozhodlo o tom, že od 1. septembra do 1. októbra 2020 budú na Slovensku zakázané podujatia nad 1000 ľudí, vrátane športových súťaží. Zároveň neodporúčajú organizovať akékoľvek hromadné podujatia. Vyplýva to z informácií ministerstva zdravotníctva SR, ktoré sú reakciou na aktuálne zvýšený počet občanov Slovenska inifikovaných koronavírusom.

Čo sa týka športových podujatí v halových podmienkach, budú sa môcť uskutočniť do počtu 500 ľudí, ktorí budú mať prekryté dýchacie cesty. Hlavný hygienik SR Ján Mikas potvrdili, že opatrenia sa budú pravidelne prehodnocovať na ďalších zasadnutiach konzília.

Zatiaľ nie je jasné, aký dopad budú mať opatrenia na športové súťaže na Slovensku. Futbalová Fortuna liga sa už rozbehla a prvé medzinárodné akcie čakajú po dlhšom čase aj na slovenských reprezentantov. Prvý domáci zápas v novom ročníku Ligy národov 4. septembra v Bratislave proti Česku sa bude hrať bez divákov bez ohľadu na aktuálne zverejnené výsledky zasadnutia slovenských odborníkov. Už skôr o tom rozhodla Európska futbalová únia. V dňoch 16.- 19. septembra sa bude konať cyklistické podujatie Okolo Slovenska, kde bude veľmi ťažké limitovať počty divákov vzhľadom na to, že preteky sa odohrávajú na viacerých miestach pod holým nebom.

Aktuálne sú na Slovensku povolené športové podujatia aj s viac ako 1000 účastníkmi pri dodržaní tzv. šachovnicového sedenia aj podmienky o sedení v každom druhom rade. Športové kluby dosiaľ mohli rátať s naplnením 50% kapacity svojich štadiónov, ak zabezpečia kontrolovaný príchod a odchod fanúšikov a všetky potrebné hygienické opatrenia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA