Sociálne siete

Nezaradené

Politológ Štefančík by ruku do ohňa za zachovanie súčasnej vládnej koalície nedal

SaS žiada premiéra Igora Matoviča o odstúpenie z postu predsedu vlády.

Zverejnené:

Upravené: 15. marca 2021 o 15:06

283

large matovic sulik deab
Na snímke v popredí Richard Sulík a Igor Matovič (vpravo), zdroj: SITA

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Politológ Radoslav Štefančík by ruku do ohňa za zachovanie súčasnej vládnej koalície nedal. Podľa neho by vládna koalícia túto krízu prežila vtedy, ak by bol na jej čele racionálne uvažujúci politik. Racionálni politici totiž podľa Štefančíka nikdy neodovzdajú moc opozícii, a to ešte za cenu, že stratia výraznú časť voličov.

„Matovič a Sulík už majú skúsenosť s povalením vlastnej vlády, preto sa ťažko prognózuje, čo konkrétne urobia. Domnievajme sa však, že sa z vlastných chýb obaja poučili, že majú dostatok rozumu na to, aby nevstúpili do tej istej rieky a nakoniec sa predsa len nejako dohodnú. Ale ruku do ohňa za takúto prognózu nedám,“ povedal pre agentúru SITA Štefančík.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) musí odísť zo svojej funkcie. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal minister hospodárstva a líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík s tým, že je ochotný za týmto účelom ponúknuť aj svoju funkciu. Zdôraznil, že premiér Matovič nie je schopný osobnostne, odborne a komunikačne viesť vládu počas tejto pandemickej situácie. Ak sa Matovič svojej funkcie nevzdá, SaS odíde z vlády. Sulík dnes zároveň vyhlásil, že v strane sú proti konaniu predčasných volieb.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA