Sociálne siete

Cestovanie

Stráviť noc v najvyššie položenej izbe v strednej Európe môžete na Lomnickom štíte

Na „Lomničáku“ zažijete priam nebeskú romantiku. Čarovnú atmosféru dopĺňajú panoramatické výhľady, ktoré tu na vás čakajú. Môžete to pokojne nazvať aj útekom z reality, aspoň na malú chvíľku…

Zverejnené:

Upravené: 4. júna 2021 o 6:03

2355

lomnicak izba
Najvyššie položená izba v strednej Európe, zdroj: Amazing places

REKLAMA

BRATISLAVA – Nevšedný zážitok a noc v najvyššie položenej izbe v Strednej Európe? Druhý najvyšší vrch Slovenska sa môže pochváliť nielen úžasným výhľadom, ale aj kúzelným cestovateľským tipom – stráviť noc vo výške 2 634 m.n.m. môže byť zážitok na celý život a pritom sa môžete kochať pohľadom na vrcholy tatranských štítov, ktoré sa takmer dotýkajú neba. A rovnaký názor má aj Amazing Places, pričom toto miesto prirovnávajú k tým najkrásnejším na Slovensku.

Jeden z najznámejších štítov Tatier – to je Lomnický štít, ktorý bol dlho považovaný za najvyšší štít Vysokých Tatier. A vedeli ste o tom, že Observatórium Lomnický štít, ktoré sa tu nachádza, je najvyššie položené na Slovensku? Sú tu tiež astronomické a meteorologické pracoviská SHMÚ. Ak sa túžite naň dostať, potom sa môžete vyviesť lanovkou z Tatranskej Lomnice na medzistanicu Štart, odtiaľ sa odveziete na Skalnaté pleso, ktoré je prestupnou stanicou na Lomnický štít a čaká vás posledná jazda lanovkou, ktorá prekonáva 855-metrové prevýšenie.

lomnicak vyhlad

Úžasné výhľady, ktoré vám zoberú dych. Zdroj: Amazing places

Dve na výber

Ak sa rozhodnete dotknúť hviezd, resp. stráviť noc na „Lomničáku“, tak si môžete vybrať z dvoch izieb – COMFORT, ktorá má kapacitu až päť ľudí a je vhodnejšia pre rodinu či skupinku ľudí.

Amazing places

Výhľad nechýba aj v kúpelni, zdroj: Amazing places

Odtiaľ si hostia môžu vychutnávať výhľad na Belianske Tatry, Biele pleso, Jahňací štít, Vidlový hrebeň a Kežmarský štít. Sú tu dve manželské postele a gauč, kúpeľňa je k dispozícii na chodbe.

Druhá izba CLASSIC priam dýcha horskou atmosférou a je ideálna pre tie páry, ktoré hľadajú romantiku a únik pred ostatným svetom. Izba je orientovaná na severozápad a ponúka tak výhľad na Pyšný štít, Ľadový štít, Oravskú priehradu a Babiu horu.

Dokonalé súkromie im poskytne izba s manželskou posteľou, nábytkom z masívu a nechýba aj televízia. O toaletu sa „hrdličky“ budú musieť podeliť s kaviarňou Dedo.

Amazing places

Romantika v oblakoch, zdroj: Amazing places

Amazing places

Romantika v oblakoch, zdroj: Amazing places

Originálna večera
c Marek Hajkovsky foto LS   daefdb

Zdroj: www.tmrhotels.com/Marek Hajkovský

Hladní tu určite nebude, naopak. Gurmánska štvorchodová večera pri sviečkach v najvyššie položenej už spomínanej kaviarni Dedo poteší každého, aj toho najnáročnejšieho stravníka.

A prečo je to také výnimočné? Pri západe slnka totiž začína na Lomnickom štíte čarovná atmosféra, nerušený oddych a pozorovanie hviezd zažijete „z prvej ruky“.

Raňajky si vychutnáte pri východe slnka nad Skalnatým plesom. Ak túžite po niečom navyše, objednať sa dá degustácia Tatranského čaju, ochutnať môžete aj miestny zákusok či čokoládové fondue. To všetko však bude umocnené výhľadmi, ktoré tu čakajú svojich návštevníkov.

Amazing places

Čarokrásny výhľad, zdroj: Amazing places

Leganda o dedovi…

A počuli ste už túto legendu? „V roku 1770, kedy ešte neexistovala Tatranská Lomnica, rodina Fabryová z Kežmarku nazvala Lomnický štít „DEDO“ v domnení, že ide o najvyšší štít Tatier. Práve z Kežmarku pripomína tento štít deda s dlhým nosom a dlhou bradou, ktorú môžete nájsť aj v našom logu. Dobyť Deda bývalo najsmelšou vidinou mládencov z okolia, ktorí o ňom hovorili ako o nedobytnom,“ píše sa v informáciách na stránke tmrhotels.com.

Vysoké Tatry ponúkajú panoramatické výhľady, úžasné miesta na turistiku, kde sa nadýchate toho najčerstvejšieho vzduchu a načerpáte energiu. Výhodou je, že sa tu dá isť počas celého roka, na výber je široká škála zimných, ale aj letných aktivít.

vysoke tatry

Dychberúca panoráma, zdroj: Amazing places

Zima, leto – žiadny problém

Leto vo Vysokých Tatrách sa môže pochváliť tými najkrajšími panoramatickými výhľadmi, ktoré sú spojené so sviežim, horským vzduchom a neopakovateľnými zážitkami. Vašu letnú dovolenku môžete prežiť v čarokrásnom prostredí najmenších veľhôr sveta v srdci Európy. K majestátnym výhľadom a štítom vás pohodlne vyvezú lanovky v jednotlivých strediskách.

Medzi čarovné miesta na Slovensku tak právom patrí i Lomnický štít a jeho okolie. Veď vychutnať si kávičku na terase reštaurácie Panorama s neopakovateľným výhľadom na Skalnaté pleso a Lomnický štít nemôžete každý deň. O nevšedný zážitok sa postará aj člnkovanie na hladine Štrbského plesa s viac ako 130-ročnou históriou.

Lomnický štít - Vysoké Tatry

Zdroj: Amazing places

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA