Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Musk plánuje vrátiť Twitter späť na burzu o tri roky

Zverejnené:

Upravené: 4. mája 2022 o 15:38

459

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Šéf Tesly Elon Musk plánuje uviesť sociálnu sieť Twitter tri roky po jej kúpe znova na akciovú burzu.

S odkazom na svoje zdroje o tom píše na webe denník The Wall Street Journal. Miliardár podpísal dohodu o kúpe Twitteru za 44 miliárd dolárov, ktorou sa firma po deviatich rokoch z burzy stiahne. Musk zároveň v utorok na twitter napísal, že spoločnosť by mohla začať vyberať za svoje služby mierne poplatky od firiem a vlád.

Muskovu zmluvu o kúpe Twitteru ešte musia schváliť úrady a akcionári. Očakáva sa, že proces bude dokončený ešte tento rok. Musk podľa WSJ predniesol výrok o znovuuvedení Twitteru na burzu pred investormi, od ktorých sa snaží získať pomoc na financovanie svojho nákupu.

„Twitter bude pre príležitostných užívateľov vždy zadarmo, ale pre komerčných/vládnych užívateľov tu možno bude mierny poplatok,“ napísal v utorok Musk.

Šéf Tesly navrhuje pre Twitter množstvo zmien. Už skôr povedal, že ho chce vylepšiť s novými funkciami, sprístupniť algoritmy ako open source na zvýšenie dôvery, poradiť si so spamovacími robotmi a všetkých ľudí overovať. Tento týždeň na módnej prehliadke Met Gala v Metropolitnom múzeu umenia tiež uviedol, že chce, aby Twitter bol transparentný ohľadom radenia príspevkov a aby bol jeho softvér prístupný verejnej kritike.

Elon Musk kupuje sociálnu sieť Twitter za 44 miliárd dolárov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA