Sociálne siete

DOMOV

Tomáš Rajecký ostáva vo väzbe. Súd sa obava, že by utiekol

Zverejnené:

Upravené: 16. decembra 2021 o 13:00

899

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Najvyšší súd zamietol Rajeckého sťažnosť proti väzbe, o ktorej Špecializovaný trestný súd rozhodol 4. decembra.

Súd totiž predpokladá, že by mohol ujsť alebo sa skrývať a vyhol sa tak trestnému stíhaniu. Informoval o tom denník SME.

Rajeckého na Slovensko previezli vládnym špeciálom v piatok zo Španielska, kde bol zadržaný miestnou políciou na základe informácií od Oddelenia pátrania a cieľového pátrania Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru.

Rajecký sa mesiace ukrýval v Španielsku kde používal falošné doklady. Verejnosti je známy z fotografií s Borisom Kollárom. Stíhaný je v dvoch kauzách. Pred sudkyňou však prehovoril aj o traume z minulosti, ktorá sa mu zadržaním vrátila.

Meno Tomáša Rajeckého sa pred pár rokmi objavilo na mafiánskych zoznamoch. Zaradený bol do skupiny Piťovcov.

AKTUALITA: Hlina a Drucker spájajú sily proti „súčasnej chaotickej vláde“

Spolu so Zoroslavom Kollárom ho vyšetrovateľ NAKA v marci obvinil z prijímania úplatkov, ktoré mali súvisieť s krytím nelegálnych výrobní cigariet. Polícia Rajeckého podozrieva, že zabezpečoval komunikáciu medzi výrobcami a vtedajším šéfom daňových kriminalistov Ľudovítom Makóom.

Rajecký je aj obvinený v kauze firmy Andreja Kisku. V roku 2017 stál za rozposlaním e-mailov viacerým redakciám, v ktorých boli dokumenty z daňových kontrol spoločností bývalého prezidenta.

Pred súdom Tomáš Rajecký vinu poprel. Povedal, že do zahraničia odišiel pre zdravotné problémy, pretože v polovici februára mal COVID, obojstranný zápal pľúc a v Španielsku sa chcel liečiť.

Slovensko zažíva najvyššiu infláciu za posledných 17 rokov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA