Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Spoločnosť SpaceX naplánovala opätovné spustenie rakety Starship na štvrtok

Zverejnené:

Upravené: 18. apríla 2023 o 12:39

201

Zdroj: vibetv.mx

REKLAMA

Globalnews

Spoločnosť SpaceX odložila na štvrtok skúšobný štart superťažkej rakety Starship, ktorá bola vytvorená na prepravu ľudí na Mars.

Toto je uvedené na webovej stránke spoločnosti.

SpaceX plánuje odštartovať vo štvrtok 20. apríla zo základne v Texase. 62-minútové štartovacie okno sa otvára o 16:28 kyjevského času a končí o 17:30.

Prvý skúšobný let sa mal uskutočniť v pondelok, ale bol odložený kvôli problémom s tlakovým ventilom. Spoločnosť okamžite poznamenala, že v prípade zlyhania má SpaceX alternatívne dátumy štartu neskôr v týždni.

Starship je najvýkonnejšia a najvyššia kozmická loď, aká bola kedy postavená, schopná niesť až 150 ton nákladu v prípade opakovaného použitia, podľa webovej stránky SpaceX.

Loď bola vytvorená na dopravu ľudí a nákladu na Mesiac a Mars. Raketový systém sa skladá z dvoch častí: nosnej rakety Super Heavy s 33 motormi a lode Starship. Obe zložky sú navrhnuté tak, aby boli opakovane použiteľné a teoreticky sú schopné vrátiť sa na Zem bezpečne a zdravo. V rámci prvého testovacieho letu však nebude obnovený žiadny z etáp.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA