Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Viac ako 150 ľudí bolo zranených pri zrážke vlakov neďaleko Barcelony

Zverejnené:

Upravené: 7. decembra 2022 o 12:48

224

Zdroj: Twitter

REKLAMA

Globalnews

Na severovýchode Španielska sa zrazili dva vlaky, z ktorých jeden bol cestujúci, v dôsledku čoho bolo zranených viac ako 150 ľudí.

O udalosti informoval portál La Vanguardia.

K nehode došlo v stredu o 7:50 ráno na stanici Montcada i Reixac neďaleko Barcelony. Medzi obeťami má asi 150 ľudí ľahké zranenia, stav 5 ľudí je závažnejší. Obete majú poranenia krčnej chrbtice, ako aj zranenia nôh a rúk. V súčasnosti boli traja ľudia prevezení do rôznych zdravotníckych stredísk v Badalone a Cerdagnioli.

Podľa prevádzkovateľa železničnej dopravy Renfe bol protokol pre takéto incidenty aktivovaný v spolupráci s civilnou ochranou a zdravotníckou službou SEM. Zdá sa, že jeden z vlakov, ktorý išiel v smere na Barcelonu, stál v čase zrážky na stanici a druhý išiel nízkou rýchlosťou, čo zabránilo väčšiemu rozsahu nehody.

Trumpova firma sa dopustila daňových podvodov, rozhodol newyorský súd

K dnešnému dňu bolo na miesto vyslaných až 18 jednotiek SEM, ktoré zostávajú v prevádzke a stále posudzujú zranených na zemi. Pracuje aj sedem jednotiek hasičov z Generalitatu a katalánskej polície. Doprava bola prerušená na linkách R4, R7 a R12, čo prerušilo ich prevádzku v oboch smeroch dopravy.

Zdravotnícke služby koordinovali cestujúcich tak, aby každý, kto to potreboval, mohol dostať pomoc, takže kvôli nízkym teplotám čakali dlhé rady ľudí čakajúcich na lekársku starostlivosť a prikrývky.

Príčina nehody sa vyšetruje. V dopoludňajších hodinách bola v oblasti pozorovaná hustá hmla, ktorá mohla komplikovať viditeľnosť.

Americký súd zamietol žalobu na saudského korunného princa kvôli vražde novinára Chášakdžího

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA