Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Kim Čong-un tvrdí, že podporuje „spravodlivú inváziu“ Ruska

Zverejnené:

Upravené: 13. júna 2022 o 13:26

507

Zdroj: The Daily beast

REKLAMA

Globalnews

Severokórejský vodca Kim Čong-un vyjadril plnú podporu Rusku údajnej „spravodlivej ochrane dôstojnosti a bezpečnosti“.

Kim Čong-un vyjadril presvedčenie, že vzťahy medzi KĽDR a Ruskom sa budú naďalej „dynamicky rozvíjať“. „Som presvedčený, že na ceste k ochrane medzinárodnej spravodlivosti a zabezpečeniu globálnej bezpečnosti sa taktická a strategická spolupráca medzi oboma krajinami ešte viac zblíži,“ dodal.

Verejne vedenie KĽDR nepodporilo ruskú vojnu proti Ukrajine.

Rozhodnutie o prijatí Fínska a Švédska do NATO padne až po summite v Madride

Valné zhromaždenie OSN prijalo 2. marca rezolúciu odsudzujúcu ruskú inváziu na Ukrajinu a vyzývajúcu Moskvu, aby okamžite stiahla všetky sily z Ukrajiny. Za rezolúciu hlasovalo 141 krajín, 5 bolo proti a 35 sa zdržalo hlasovania. Samotné Rusko, Bielorusko, ktoré sa podieľa na invázii, Sýria, Eritrea a KĽDR hlasovali proti tomuto dokumentu.

„Pod vaším vedením ruský ľud, statočne prekonávajúci rôzne výzvy a ťažkosti, robí veľké kroky pri vykonávaní spravodlivého dôvodu na ochranu dôstojnosti, bezpečnosti a rozvojových práv krajiny, a preto severokórejský ľud poskytuje plnú podporu,“ dodal.

Kim Čong-un vyjadril presvedčenie, že vzťahy medzi KĽDR a Ruskom sa budú naďalej „dynamicky rozvíjať“.

„Som presvedčený, že na ceste k ochrane medzinárodnej spravodlivosti a zabezpečeniu globálnej bezpečnosti sa taktická a strategická spolupráca medzi oboma krajinami ešte viac zblíži,“ dodal.

„Skrytý svet“ morského života objavený pod antarktickým ľadom

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA