Sociálne siete

DOMOV

DOLEŽAL: Výstavba obchvatu R2 Košice-Čadca je ohrozená

Zverejnené:

Upravené: 23. decembra 2021 o 14:14

607

Ilustračné foto, zdroj: NDS

REKLAMA

GLOBALNEWS

Úrad pre verejné obstarávanie nariadil zrušenie súťaže na výstavbu rýchlocesty R2 – juhovýchodného obchvatu Košíc.

Minister dopravy informoval o zrušení plánu výstavby diaľnice R2 Košice-Čadca. „Košice sa najbližšie dva roky nedočkajú diaľnice do Čadce,“ uviedol Doležal. Úrad pre verejné obstarávanie nariadil zrušiť súťaž krátko pred podpisom zmluvy.

Doležal uviedol, že Slovensko čaká obrovská výstavba diaľnic. „Momentálne máme desať dní na odvolanie a my urobíme všetko preto, aby sa nám výstavba podarila,“ povedal.

„Táto diaľnica nie je dôležitá len pre Košice, je to významnou cestou aj pre ekonomiku. Súťaž bola vyhlásená pred dvomi rokmi a mysleli sme si, že to bude jednoduché. Zo začiatku neboli žiadne problémy to, čo je nám vytýkané je nezmyselné,“ povedal riaditeľ NDS Vladimír Jacko.

Krajniak ide pomáhať gastrosektoru, materiál predložil na vláde

Súťaž bola vyhlásená v roku 2018, kedy ministerstvo dopravy dostalo z eurofondov 400 miliónov eur. Doležal poukázal na problém s čerpaním eurofondov, ktoré boli určené na tieto účely. „Za dva roky nemáme šancu vyčerpať fondy, ktoré sme dostali,“ uviedol.

Výstavba R2 bola plánovaná na 36 mesiacov, stavebné práce mali začať začiatkom roka 2022.„Keby nám poskytli nejakého odborníka, alebo nám to rozumne vysvetlili. Možno by to bolo neskôr, ale tá diaľnica by bola,“ komentoval Doležal.

Prokurátor podal obžalobu v kauze Očistec, týka sa až 11 ľudí

 

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA