Sociálne siete

DOMOV

NEHODA: Po zrážke autobusu a nákladiaku zostalo deväť zranených

Zverejnené:

Upravené: 18. mája 2022 o 12:57

924

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Na ceste medzi Galantov a Sládkovičovom sa v stredu ráno zrazil nákladný automobil s autobusom.

Podľa tamojších policajtov sa pri nehode zranil väčší počet ľudí. V starostlivosti lekárov mala skončiť zhruba polovica z dvadsiatich pasažierov. Pre vodičov autobusu letel vrtuľník.

Hlavnú cestu z Galanty do Sládkovičova v stredu ráno obojsmerne uzavrela vážna dopravná nehoda. „Z neznámych dôvodov došlo k stretu kamiónu Iveco a autobusu s asi 20 cestujúcimi. Po strete skončil autobus mimo cesty a záchranári z miesta nehody prepravovali niekoľko osôb s vážnym aj ľahkým zranením,“ oznámili krajskí policajti na facebooku .

Medzi zranenými majú byť iba dospelí. V nemocniciach podľa posledných správ skončila zhruba polovica pasažierov. „Záchranári odviezli z miesta nehody tri osoby s podozrením na vážne zranenie a šesť osôb malo utrpieť ľahké zranenia. Vodič autobusu vo vážnom stave bol dopravený leteckou záchrankou do nitrianskej nemocnice,“ povedali policajti.

Vodič kamiónu sa pri nehode nezranil. Šťastie mali aj študenti z autobusu. Nič sa im nestalo a v jazde mohli pokračovať náhradným autobusom.

Na pomoc zraneným je na mieste traumatický tím aj s policajnými psychológmi. Príčiny nehody vyšetrovatelia stále dokumentujú. Nehodu ale už začali vyšetrovať ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti.

„Žiadame vodiča, aby rešpektovali pokyny polície a vyhýbali sa úseku obchádzkovými trasami,“ vyzvali policajti.

Dvoch turistov na Slovensku napadla medvedica. Jedného z nich musel do nemocnice dopraviť vrtuľník

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA