Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Poľský minister obrany potvrdil odhalenie špionážnej siete Ruskej federácie

Zverejnené:

Upravené: 16. marca 2023 o 14:09

271

Zdroj: gazetapozatowa.pl

REKLAMA

Globalnews

Poľský podpredseda vlády a minister národnej obrany Mariusz Blaszczak potvrdil, že príslušníci Agentúry pre vnútornú bezpečnosť rozložili špionážnu sieť pôsobiacu v prospech Ruska.

Povedal to v éteri poľského rozhlasu.

Na otázku, či existuje hrozba pre kritickú infraštruktúru zo strany demontovanej špionážnej siete, minister odpovedal kladne.

„Samozrejme, bola to špionážna skupina, zbierali informácie v prospech tých, ktorí zaútočili na Ukrajinu, spáchali vojnové zločiny, hrozba bola skutočná,“ povedal podpredseda vlády.

Mariusz Blaszczak poznamenal, že „ak máme do činenia so špionážnou sieťou, potom, samozrejme, títo ľudia zhromažďujú informácie na konkrétny účel.“ Zdôraznil, že odkedy Rusko zaútočilo na Ukrajinu a na Poľsko sa uskutočnil hybridný útok z územia Bieloruska, „riešime takú situáciu, že títo ľudia konajú na úkor našej krajiny“.

„Niet pochýb o tom, že žijeme v dobe, keď sa Rusko rozhodlo obnoviť svoje impérium. Vždy to bola hrozba pre Poľsko, bez ohľadu na to, či bolo biele, alebo červené, alebo, ako teraz, Putinovo,“ zdôraznil šéf ministerstva obrany.

„Chcem zdôrazniť veľký úspech dôstojníkov Agentúry pre vnútornú bezpečnosť – celá špionážna sieť bola odhalená. To dokazuje, že poľské služby pracujú veľmi efektívne pre bezpečnosť našej krajiny,“ povedal.

V predvečer poľských médií informovali, že Poľská agentúra pre vnútornú bezpečnosť zlikvidovala špionážnu sieť, ktorá pracovala pre Rusko a mala vykonávať prípravy na sabotážne aktivity v Poľsku.

Podľa informácií, ktoré dostala RMF FM, ide predovšetkým o úseky železničných tratí v Podkarpatskom vojvodstve – najmä v blízkosti letiska v Jasienieci, neďaleko Rzeszówa. Letisko je hlavným tranzitným bodom pre západné zbrane a strelivo pre Ukrajinu.

Kamery boli nainštalované aj v iných častiach Poľska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA