Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Spojené štáty uvalia nové sankcie a zakážu investície v Rusku

Zverejnené:

Upravené: 6. apríla 2022 o 13:14

555

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Americká vláda pripravuje nový balík sankcií voči Moskve, v rámci ktorého zakáže „všetky nové investície“ v Rusku.

Okrem toho pritvrdí existujúce reštrikcie voči ruským bankám a štátnym podnikom a rozšíri zoznam sankcionovaných ruských vládnych činiteľov a ich rodinných príslušníkov. Oznámila to utorok hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová, informuje CNN.

Spojené štáty budú ďalší balík sankcií voči režimu Vladimira Putina koordinovať s európskymi partnermi aj s ďalšími krajinami skupiny G7. Podrobnejšie informácie o nových sankciách, ktoré sú reakciou na pokračujúcu ruskú agresiu voči Ukrajine, Washington zverejní v priebehu stredy.

Lavrov sa skrýva za „rokovania“ o odmietnutí obvinení z ruských zverstiev v Buche

„Tieto opatrenia oslabia kľúčové nástroje ruskej štátnej moci a spôsobia Rusku akútnu a okamžitú ekonomickú ujmu; vyvodia tiež zodpovednosť voči ruskej kleptokracii, ktorá financuje a podporuje Putinovu vojnu,“ vyhlásila hovorkyňa Bieleho domu.

Šéfka britskej diplomacie Liz Trussová počas utorkovej návštevy vo Varšave uviedla, že už doterajšie sankcie Západu vracajú ruskú ekonomiku späť do čias Sovietskeho zväzu. Zdôraznila však, že je v tomto smere potrebné vyvinúť ešte väčšie úsilie.

Británia už podľa Trussovej zmrazila Kremľu prostriedky vo výške 350 miliárd dolárov. To podľa nej znamená, že Rusko má už zablokovaných viac než 60 percent svojich devízových rezerv, čo má skomplikovať „financovanie Putinovej vojnovej mašinérie“.

ZELENSKYJ: OSN nedokáže vykonávať svoje poslanie, na vine je Rusko

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA