Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Lavrov sa skrýva za „rokovania“ o odmietnutí obvinení z ruských zverstiev v Buche

Zverejnené:

Upravené: 6. apríla 2022 o 10:36

523

Zdroj: Newsweek.com

REKLAMA

Globalnews

Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov našiel ďalšiu „obrannú líniu“, aby sa odvrátil od zločinov ruskej armády na Ukrajine, Ukrajina chce narušiť rokovania. Informoval o tom portál Ukrajinská Pravda.

„Vyvstáva otázka: aký je dôvod tejto úprimnej, falošnej provokácie, ktorej pravdivosť je jednoducho nemožné ospravedlniť? Máme tendenciu si myslieť, že dôvodom je túžba nájsť dôvod na narušenie prebiehajúcich rokovaní …“

„Po Istanbule ukrajinská strana začala vyhrávať, snažila sa predložiť nové podmienky a akonáhle západné médiá rozptýlili „falošné“ správy o meste Bucha, ukrajinskí vyjednávači sa pokúsili úplne prerušiť proces rokovaní,“ tvrdí Lavrov.

Austrália, Británia a USA budú vyvíjať hypersonické strely

Podľa predstaviteľa Kremľa nebude priebeh rokovaní prospešný, ak Ukrajina bude hovoriť o hovoriť o krokoch Ruskej federácia.

Lavrov pripustil, že Ukrajina kategoricky odmieta diskutovať o denazifikácii, demilitarizácii a „probléme“ ruského jazyka.

Ruský minister zároveň povedal, že Rusko nebude súhlasiť so stiahnutím svojich vojakov a že potom sa na Ukrajine uskutoční referendum o nezúčastnenom štatúte. Lavrov sa obáva, že Ukrajinci nepodporia myšlienku nezúčastneného štatútu a potom sa budú musieť obe krajiny vrátiť k „rokovaciemu procesu“.

Musk už má 9,2-percentný podiel v Twitteri. Akcie sociálnej siete prudko spevňujú

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA