Sociálne siete

DOMOV

Hrozivá zrážka pri Lučenci má jednu obeť

Zverejnené:

Upravené: 5. júla 2022 o 19:52

806

Zdroj: KRPZ

REKLAMA

Globalnews

Jeden človek prišiel o život, ďalší sa ťažko zranil a štyri osoby vrátane dvoch detí vo veku tri a päť rokov utrpeli ľahšie zranenia. Taká je nešťastná bilancia tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v nedeľu (3.7.) na ceste I/16, pri križovatke na obec Dobroč v okrese Lučenec.

Ako uvádzajú banskobystrickí krajskí policajti na sociálnej sieti, zo zavinenia nehody je podozrivý 40-ročný vodič vozidla Peugeot, ktorý z doposiaľ nezistených príčin, pravdepodobne nesprávnym spôsobom predchádzania v smere jazdy na obec Mýtnu, nezvládol vedenie.

Vodiča previezol vrtuľník do nemocnice v Banskej Bystrici, kde odobrali krv na prípadné požitie alkoholu. Obeťou nehody je jeho 36-ročný spolujazdec. Ten utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Pápež František po návšteve Kanady chce navštíviť Moskvu a Kyjev

„Zo zavinenia nehody je podozrivý 40-ročný vodič vozidla Peugeot, ktorý z doposiaľ nezistených príčin, pravdepodobne nesprávnym spôsobom predchádzania v smere jazdy na obec Mýtnu, nezvládol vedenie vozidla, prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti prichádzajúcim vozidlom BMW v ktorom boli štyri osoby z toho dve deti. Vodič a spolujazdkyňa utrpeli zranenia s dobou liečenia do 42 dní a ľahko sa zranili aj deti (3 a 5 rokov),“ píše polícia.

Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie a do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA