Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Johnson odstúpil, ale zatiaľ zostane premiérom

Zverejnené:

Upravené: 7. júla 2022 o 16:51

417

Zdroj: lankanewsweb.com

REKLAMA

Globalnews

Predseda britskej vlády Boris Johnson oznámil, že odstupuje z funkcie predsedu Konzervatívnej strany, ale plánuje zostať premiérom až do jesene. Informoval o tom portál inews.co.uk.

Johnson povedal, že „teraz je zrejmé, že parlamentná strana chce nového lídra a nového premiéra“. Poznamenal, že vo funkcii predsedu vlády zostane až do vymenovania nového lídra.

„Dôvod, prečo som v posledných dňoch tak tvrdo bojoval, aby som pokračoval v plnení tohto mandátu osobne, nebol len preto, že som to chcel urobiť, ale aj preto, že som cítil, že je to moja práca, moja povinnosť, moja povinnosť voči vám,“ povedal Johnson.

Johnson predniesol prejav k národu po vlne rezignácií vo svojej vláde, keď počet odchádzajúcich úradníkov k štvrtkovému ránu prekročil 50.

V talianskych Alpách zomrel ďalší český turista

Pred štvrtkovým prejavom Boris Johnson vymenoval nových úradníkov, ktorí nahradia kolegov na dôchodku. Očakáva sa, že voľby predsedu Konzervatívnej strany sa uskutočnia toto leto a nový predseda vlády bude určený pred straníckou konferenciou v októbri.

Britský minister obrany Ben Wallace je jasným favoritom medzi členmi Konzervatívnej strany na funkciu budúceho premiéra. Po dňoch bojov o Johnsonovu pozíciu všetci okrem niekoľkých spojencov odišli po tom, čo ich podpora otriasla najnovším zo série škandálov.

Dôvodom nespokojnosti Konzervatívnej strany boli nepravdivé vyhlásenia Downing Street o bývalom podpredsedovi parlamentu Chrisovi Pincherovi, obvinenom z tvrdenia o dvoch kolegoch.

Lotyšsko obnoví povinnú vojenskú službu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA