Sociálne siete

DOMOV

Rozčúlený Fico o nahrávkach z chaty: Je tam trt makový

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 9:39

528

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Predseda Smeru-SD Robert Fico na tlačovej konferencii avizoval, že ma v pláne podávať trestné oznámenia.

Fico očakáva, že orgány činné v trestnom konaní vyvodia trestnoprávnu zodpovednosť voči tým, ktorí podľa neho nezákonne špehovali a vyrábali záznamy.

Fico na tlačovej konferencii zopakoval, že v nahrávkach sa nepreukázala žiadna trestná činnosť, médiá ich podľa neho zverejnili s cieľom poškodiť Smeru. Preto očakáva vyvodenie zodpovednosti aj voči médiám.

KONFLIKT V SPOLU: Mládežníci v strane končia, neveria novému vedeniu

„Je tam trt makový, aj tak sa každý deň zverejňujú nové a nové veci,“ povedal predseda Smeru na tlačovke, ktorú sám nazval „Fico doniesol čerstvú divinu“.

Podľa Fica mali vyšetrovatelia informovať prokuratúru, že sa vďaka získaným materiálom nepotvrdilo spáchanie žiadneho trestného činu. „Máme právo konštatovať, že na Slovensku je eminentné ohrozenie demokracie,“ skonštatoval na margo zverejnenia nahrávok v médiách. Doplnil, že záznamy boli nadobudnuté nezákonne.

„Ja sa nebojím, už som zažil v slovenskej politike všetko. Ale bojím sa o tento štát. Tento štát je v prdeli. Ale totálnej. A poďakujte sa takým gaunerom ako je Matovič alebo Lipšic,“ dodal bývalý premiér.

Fico sa zároveň obrátil na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Vyzval ju, aby dala stanovisko k sledovaniu opozičných politikov, pretože podľa neho má strach povedať čo i len krivé slovo proti koalícii. „Nemám dôvod komentovať nezákonne získané súkromné rozhovory. Ja by som to zaželal pani prezidentke, ktorá všetko ignoruje.“

Vo médiách minulý týždeň bolo zverejnených niekoľko videí a ich prepisov, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali Fico, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para a obhajca Miroslava Bödöra a jeho obhajca Pavol Gašpar, ktorý je synom Tibora Gašpara.

Brannobezpečnostný výbor dnes o nahrávkach Fica nerokoval. Presunuli ho na neurčito

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA